用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 屯門 band 2生 1, 田家炳, 2 譚佰羽, 3 馬可賓 ok嗎? ...
go

屯門 band 2生 1, 田家炳, 2 譚佰羽, 3 馬可賓 ok嗎? [複製鏈接]

如 屯門band 2 生,  1, 田家炳, 2 譚佰羽, 3 馬可賓 ok嗎?  是否太進取?

elbar  如果只係甲部咁填勉強可以接受   發表於 14-4-23 14:07
elbar    發表於 14-4-23 13:48
   0    0    1    1

donald63 發表於 14-4-23 13:07
如 屯門band 2 生,  1, 田家炳, 2 譚佰羽, 3 馬可賓 ok嗎?  是否太進取?

等同自殺 !!

donald63 發表於 14-4-23 13:07

band 2生頭幾志願填晒band 2頭學校叫進取, 如你上述band 2生咁填法, 叫做自找麻煩

band 2生, 1.田家炳可以入到的机会已經極低, 2-3仲繼續填熱門band 1中學, 同唔填都冇咩分別

屯門band 2都有好多好學校, 勸樓主不如再三思而後行

回覆 donald63 的帖子

你所選的全是Band1中學, 要知道所有Band1組別的學生抽完, 才輪到Band2組別的學生抽, 根據往年經驗, 除了屯門官立中學有Band2生抽中之外, 以上三間都沒有Band2生中標過, 想搏至多搏一間屯官就好了。其實穩陣計, 都係填較好的Band2中學, 好像崇真, 呂祥光等, 不然恐怕愈抽愈後, 輪到你都冇位。  

bestwish 發表於 14-4-23 13:47
等同自殺 !!
譚柏羽中中大哥(b1頭都難入,有聯繫位,得54個位抽),田家炳b1生都好多人選,
而馬可賓是屯門叫升得最快中學(將來可能是英中大哥)。你真係等同自殺,你想清楚
至好填。
‹ 上一主題|下一主題