用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 oxford兒童書邊度有得買?
樓主: bbpigbb
go

oxford兒童書邊度有得買? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+yeeyeey2k+於+14-04-25+發表

原帖由 longlokma 於 14-04-25 發表
http://www.funtoread.com.hk/bookoutlet/20140409.html
謝,好多書都好吸引

引用:請問屋企積積埋埋咁多書,+大家會點處理,+好

原帖由 little_yolky 於 14-04-25 發表
請問屋企積積埋埋咁多書, 大家會點處理, 好煩。
我啲書有排用,哥哥睇完到妹妹同弟弟,佢哋睇完會送俾其他細啲既表弟妹,希望大家都支持環保,好好珍惜,唔好當廢物啦。

引用:請問屋企積積埋埋咁多書,+大家會點處理,+好

原帖由 little_yolky 於 14-04-25 發表
送比人,因為看过的書通常还很新淨

longlokma 發表於 14-4-25 14:38
送比人,因為看过的書通常还很新淨

點會識咁多小BB執二手書!
仲有, 果啲討厭既公主雜誌, 唔可能有人要吧!

引用:Quote:longlokma+發表於+14-4-25+14:38+送

...
有年期的刋物我不会留,只会keep書籍罷了

引用:Quote:longlokma+發表於+14-4-25+14:38+送

...
可送俾小朋友讀既幼稚園,佢哋多數好歡迎。

回覆:little_yolky 的帖子

捐俾學校圖書閣

回覆:yeeyeey2k 的帖子

我正計畫緊小兒看完ORT 之後看usborne  young reading D 故事,之後再試下magic tree house

俾d堂兄弟姐妹,表兄弟姐妹,朋友等...捐去慈善機構等...

little_yolky 發表於 14-4-25 13:52
我D書全部攞去推田, 凈係擺阿女D書

AgapePa 發表於 14-5-19 16:03
我D書全部攞去推田, 凈係擺阿女D書
唔得架, 我同老公啲書好珍貴, 我仲要响屋企附近租咗間屋仔俾佢放書做書房, 好貴!!!!! 如果攞佢啲書去推填, 我諗叫佢去推填好過。

引用:Quote:AgapePa+發表於+14-5-19+16:03+我D書

原帖由 little_yolky 於 14-05-19 發表
唔得架, 我同老公啲書好珍貴, 我仲要响屋企附近租咗間屋仔俾佢放書做書房, 好貴!!!!! 如果攞佢啲書去推填,  ...
咁不如圖書館借啦,可連借5次,點都睇完喇呱,其實我2個星期差不多去一次。

If u want with CD. 青田教育. Just (HK) with CD, 淘寶 have a copy right? I know 淘寶 some chapters are diffrent.

回覆:oxford兒童書邊度有得買?

請問, 如完成ORT stage 9之後揀乜好?上網話有stage 10, 但又好似不同類型咁,好混亂!
Magic tree house 又好似太難!

謝謝回答!

引用:請問,+如完成ORT+stage+9之後揀乜好?上網

原帖由 Irismammy 於 14-06-06 發表
請問, 如完成ORT stage 9之後揀乜好?上網話有stage 10, 但又好似不同類型咁,好混亂!
Magic tree house  ...
如小朋友唔抗拒,續睇埋10,11,12,13,14,15,16啦,同時睇Usborne Young Reading系列,睇完先再睇Magic tree house,我覺得要幫小朋友揀多啲唔同既類型既書,因ort 1-9既用字來來去去都係果啲,唔睇多啲其他書,真係好難跨過去睇其他chapter book。

引用:Quote:原帖由+Irismammy+於+14-06-06+發表

原帖由 yeeyeey2k 於 14-06-07 發表
如小朋友唔抗拒,續睇埋10,11,12,13,14,15,16啦,同時睇Usborne Young Reading系列,睇完先再睇Magic ...
謝謝回答!
但想問10-16係咪唔同類型的?

引用:Quote:原帖由+yeeyeey2k+於+14-06-07+發表

原帖由 Irismammy 於 14-06-07 發表
謝謝回答!
但想問10-16係咪唔同類型的?
係,起碼唔會再有magic key,冇晒啲magic adventure後我仔都冇咁鍾意睇…所以10之後睇得慢好多。

‹ 上一主題|下一主題