用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中西區B1生
go

中西區B1生 [複製鏈接]

請問中西區B1生,應怎樣排位,可否分享一下。

5    0    0    0

qcsy88 發表於 14-4-21 15:37
請問中西區B1生,應怎樣排位,可否分享一下。
或首選 英皇

王家爸爸    發表於 14-4-21 21:54

回覆:中西區B1生

Sorry,忘記了講是男仔,謝謝。

qcsy88 發表於 14-4-21 21:00
Sorry,忘記了講是男仔,謝謝。
中西區男B1位不及女B1位。男B1生首選KC,當然很有理。次選反而難選擇。

回覆 johnnywalker 的帖子

band 1 - part b

1. king's
2. other school nets with several places offered
3. ditto
4. all band 1 schools - own and other nets
5. best band 2 school with maximum number of places offered

回覆:中西區B1生

九成以上男仔(B1A到B1C)都揀KC,信不信由你,我覺得QC同SJC都易入過KC!

事先聲明,多人信就唔靈!

very clever and smart method indeed!

fill in all other band 1 schools in own nets and other nets before your best band 2 school.

johnnywalker 發表於 14-4-24 13:02
我個女前幾年就係

1英華
想問最最後填咗幾多間, 我發現其實冇幾多間可以填.

可以講你囡最後派咗邊間, 自行收定大抽獎? Thanks!

我頭痛緊係因為小學本身有中學(直資), 有 offer, 但我哋放棄. 所以喺學校方面可以話完全唔會有 support, 我哋都冇問老師, 大家冇交流, 所以一切關於囡囡banding揀學校等等一直都係只靠自己估同自己心水, 我哋仲要跨區, 所以下星期就要交form, 而家心大心細, 見你嘅排位同我心水好接近, 所以想問吓. 謝謝!

引用:+本帖最後由+johnnywalker+於+14-4-24+13:0

引用:回覆+johnnywalker+的帖子 band+1+-+part+

原帖由 amanda_ke 於 14-04-24 發表

band 1 - part b
謝謝你的意見。

johnnywalker 發表於 14-4-24 18:22
最後好彩入左英華,唔肯定自行定大抽獎入。

中西區係填唔晒30間,其實最尾幾間我覺得填唔填都無所謂啦,因 ...
入咗英華好好呀, 我哋自行都有揀, 囡囡讀得開心嗎?

其實中西區B1英中真係冇幾多學校可以揀, 扣返男校, 5隻手指都應該數得哂, 所以我怕填到10已經唔知可以點填, 本身個女英文強, 中文真係唔多掂, 所以中中真係唔可以揀.

可以分享點解唔鍾意聖心嗎?

引用:+本帖最後由+johnnywalker+於+14-4-25+16:4

原帖由 johnnywalker 於 14-04-25 發表
原來係咁,唔該哂你呀!

sacred heart - are their teachers really push the girls to their limit?

[a] when their teachers have adopted this demand?

could anyone tell us how the girls performed in their first 2 years' dse exams results?

‹ 上一主題|下一主題