用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 游泳訓練班
樓主: starfishting
go

游泳訓練班 [複製鏈接]

Re: 游泳訓練班

我個囡都係油麻地ymca到學游水, 由開頭好驚到宜家夠謄游落水底玩真係差好遠. 佢宜家仲未好識游, 淨係可以自己浮水同踢腳, 手仲未配合得好好, 不過已經進步好多.  ymca既教法好有系統, 小朋友可以一步一步學, 雖然比私人教授會慢d, 不過我自己就無咩所謂, 反正都係當比佢做運動, 強身健體.

平時就好過星期六,日, 太多人啦.  四月有新班開, 記得早d排隊, 年年都好多人架. 我去年6:30am都排到好後, 結果都係報到第二理想時間咋.

Thanks Yukyuk

醒目開學勳章

不用多謝!  能夠彼此分享是快樂的事呀!

我仲想分享下, 如果可以的話冬天(在暖水池)學游泳, 泳客少d, (好似包池咁, 正!).

另外, 冬天學游泳要穿短袖保暖衣(以免冷襯) 星光體育用品做緊八折後 (HK$120短袖, HK$99背心) , 注意上水時摟毛巾.

大x游泳會九龍灣係成個池包晒,5條25米俾中班以上的學員,3條15米俾初學者.

如果想少d人游,可以參加平日或星期六,日11am前或4pm後的班,我個女而家參加星期日上午的班,條線大約有5個小朋友. :wink:

普通泳班$80一堂,女更衣室有7-8個花灑頭,當然人多的時間會迫少少,我個女游星期日上午,唔係好多人乍1 :wink:

我都覺得找私人教練學好d,快d學會,我小朋友上年都係搵私人教室教,學得不錯

史丹福都唔平, $795 / 8堂!!

史丹福在西灣河韓國學校有開班, 不過個女廁沖涼地方好細 (只得6格), 衰到未落堂已有媽咪霸住個企缸, 有其他小朋友快過佢個小朋友出來, 佢地都唔肯讓位, 好自私!!!!!!!!!!!
Hei-Hei

Hoi Tin in Wham Poa
兒女是耶和華所賜的產業  詩篇127章3節

hoi tin rent lanes in wampoa only...

re:hei hei

係d家長冇禮貌,玩霸位;不過史丹福游泳班的好處只係在室內泳池上課,至於教學質素真係麻麻,仲一d都唔平添,物非所值!

其實我真係貪史丹福在西灣河係室內私家泳池, 地點又近我, 而教練質素都普通咋!! 我揀果個時間又多人學, d 家長又自私, 最唔鐘意就係次次佢地霸定個位, 佢小朋友又未到, 有人排隊, 問佢讓位都唔肯讓, 唔通只係佢的小朋友會凍, 其他小朋友唔凍!??!?! 好自私!!!!!!!!

史丹福原來價錢真係唔算平!!!! 最衰西灣河 / 香港東區無其他私家室內泳池啦!!!!
Hei-Hei

最緊要係小朋友可唔可以開開心心學游水,地點方面,港島區都會有其他室內泳池的.

Hoi Tin has indoor classes in St. Pauls School.

http://www.hoitin.net/
兒女是耶和華所賜的產業  詩篇127章3節
‹ 上一主題|下一主題