用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting?
樓主: geraldma
go

係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting? [複製鏈接]

引用:我係1月交留位費果陣收到call+waiting,+而

原帖由 jutma 於 14-04-30 發表
我係1月交留位費果陣收到call waiting, 而家交埋大訂, 決定讀~呢期交大訂, 係call waiting黃金期, 正常既,  ...
請問大訂幾時交?

jutma  Before 4/4  發表於 14-4-30 15:35

引用:請問你們收到+的電話有沒有來電顯示的? +

原帖由 qqmmaa 於 14-04-30 發表
請問你們收到 的電話有沒有來電顯示的?
有, 2636 xxxx

我之前收到call,已交錢

回覆 jutma 的帖子

你既意思係放棄左駿景舊校個OFFER而要碧濤新校?

jutma  不是, 不是。我之前讀九龍另一間學校。講真, 讀緊駿景都唔比你咁調來調去啦, 哈哈~  發表於 14-4-30 15:36

會有來電,好似26字頭

打咗去碧濤樂基,話已經無位

引用:Quote:原帖由+jutma+於+14-04-30+發表我係1

回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting

我仔都收到碧濤call wait, 但手上有崇真offer, 住火炭,唔知點揀好

回覆:geraldma 的帖子

碧濤基基K1下學期,一天的功課要寫八十次英文字母,適合學術型同早發育的小朋友。

引用:碧濤基基K1下學期,一天的功課要寫八十次英

原帖由 samchan2179 於 14-05-08 發表
碧濤基基K1下學期,一天的功課要寫八十次英文字母,適合學術型同早發育的小朋友。

...
是碧濤分校朋友告訴你嗎?現K1朋友駿景分校,說每天一個字母或數字或中國數字20次咋喎!應該好多學校有類似練習吧!入得樂基應該都想打好學術底既。

回覆:mi0114 的帖子

係朋友講,佢仲send 圖,一個英文字母要寫四十次,仲要寫兩個。而且唔係week end ,所以樂基真係幾好。

引用:Quote:原帖由+十二妹+於+14-04-28+發表無吖

回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting?

下?咁兩校咪做法小小唔同囉我小朋友九月K1,要下年先知點谷了。不過暫時小朋友PN都係愉快開習,無功課,只有圖書要溫習present。所以日日都回家唱下歌仔,而英普聽講都有明顯進步。

引用:下?咁兩校咪做法小小唔同囉我小朋友九月K1

原帖由 mi0114 於 14-05-09 發表
下?咁兩校咪做法小小唔同囉我小朋友九月K1,要下年先知點谷了。不過暫時小朋友PN都係愉快開習, ...
我仔係駿景k1,其實平時都係寫一個字,星期五就寫兩個字,但琴日(星期四)突然要寫兩個字,所以先有家長話平日都要寫兩個字,不過我哋班媽咪都覺得有d多㗎,其實以我哋所知,往年嘅k1係下學期先開始畫線,但今年開始k1上學期已經畫線,明顯學校係進取咗!

原來係咁,咁學校因應轉變都係好事既。我見我小朋友同學已經畫到好靚畫,有晒完整缐條,證明小朋友既小肌肉也在進歩中。當然我個小朋友又例外啦!只畫到圓臉加圓圓眼耳口鼻同三毛頭髮,我都好滿意架啦!

引用:Quote:原帖由+mi0114+於+14-05-09+發表下?

原帖由 JuliaCKL 於 14-05-09 發表
我仔係駿景k1,其實平時都係寫一個字,星期五就寫兩個字,但琴日(星期四)突然要寫兩個字,所以先有家長話 ...
更正,一個字要寫四十五次,兩個字就要寫九十個。原來駿景同碧濤進度都一樣。讚,

引用:我仔都收到碧濤call+wait,+但手上有崇真off

原帖由 PanMada 於 14-05-08 發表
我仔都收到碧濤call wait, 但手上有崇真offer, 住火炭,唔知點揀好
碧濤學術應該比較進取。小朋友讀緊碧濤,普遍老師沒愛心,不会主動關心小朋友。讀左成年老師沒打黎講下小朋友近況,剛開學時都沒。打親電話黎,都吳係好野,一係撞親,有時連小朋友撞親,老師竟然吳知道。試過有星期我漏放練習簿於書包,老師都不知道,其實讀左之後,真係有点失望:igi

我反而覺得無Follow up電話較自在,即無大事發生。如想了解小朋友情況,可主動打比老師查詢吖,佢地應該歡迎來電既。
暫時我見小朋友老師有愛心,校園生活愉快呀!可能是PN關係?不過我自己有每日問小朋友在校生活習慣,所以都大概知道學校情況既。

同意! 小朋友在校少不免會撞到,此終仲細有時企唔穩跌倒都好正常。
我小朋友讀PN,我見到小朋友好鍾意返學,有時會扮老師添﹗見到咁我都好開心即係校園生活愉快。如果真係想多了解小朋友,可以主動打去學校問。可能有時我諗得多,如果收到學校電話,我諗係咪自己小朋友頑皮呢?

回覆 mi0114 的帖子

同意!我眼見好多老師同姐姐,嬸嬸都有愛心,個人覺得如果老師時常打電話給家長,相反會做成無形壓力,再者知道好多小朋友都讀得開心,就好明顯反映學校老師質素好。

收到waiting call的媽媽,你地小朋友係那一個月份出世?

‹ 上一主題|下一主題