用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇媽媽俾小朋友上幼稚園面試班?? ...
go

請問有冇媽媽俾小朋友上幼稚園面試班??

請問有用嗎?

你的小朋友是那一類型?

catcle 發表於 14-4-14 17:28
你的小朋友是那一類型?

活潑好動,平時好多説話,但pn面試時就唔彩人,in咗幾間都失敗,今年in k1,我想報面試班,但又唔知有冇用,所以想請教下名位媽媽!Thx!!

回覆:請問有冇媽媽俾小朋友上幼稚園面試班

老實講,無乜用,我仔in 十幾間只有3個offer … 不過都算心水名幼
面試表現包括天時地利人和
我當面試班是playgroup 的一種,較有具體方向的playgroup,所以日後細女都會報類似的“playgroup"

sw_2013 發表於 14-4-14 18:47
老實講,無乜用,我仔in 十幾間只有3個offer … 不過都算心水名幼
面試表現包括天時地利人和
我當面試班是p ...
Thx!!

冇用的……

回覆:suchingkei 的帖子

對,沒有用的,面試好睇小朋友當日心情

對我囡黎講有d用… 佢本身好痴人,而且响屋企學晒哥哥咁坐唔定和爬椅,我响佢一歲多就去讀面試班。我上果間真係好似interview 咁要求坐定定,頭幾堂佢坐唔定係咁逃走,我係咁捉住佢,攪到佢狂喊(我都好心痛),之後開始好轉,起碼肯聽指令做野和坐定。到真正in時可以keep到。

雖然最後只有2個offer和2個waiting,但我知佢係衰响慢熱唔肯出聲的性格(呢樣野就改唔到),但對於11月底細b去考都幾多人爭的幼稚園黎講,呢個成績我已經好滿意。