用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請問天水圍天xs位意見
go

[其他] 請問天水圍天xs位意見 [複製鏈接]

想問下有冇家長朋友知道天水圍天xs位老師師資怎樣? 有教學熱誠嗎?
謝謝~~~
   1    0    0    0

你是否指天水圍東華三院嗰間天X兒童發展中心?

回覆 sukisuki932 的帖子

係呀, 請問知唔知3t老師有冇愛心?小組或個別訓練足夠嗎?謝謝!

回覆 Stone媽媽 的帖子

嗰間嘢完全唔掂, 不知幾多家長投訴, 原因包括:

1)員工流失問題嚴重, 話頂唔順個主任喎
2)治療師都無, 相關服務更加唔洗講
3)管理混亂, 主任對服務同學生完全係零了解
4)有熱誠老師都走晒, 剩低果D又要顧住開會同做paper work, 無時間理學生
5)地方勁細

坦白講, 我係用過佢地灣仔嗰間樂X坊服務先揀呢間, 我真好多謝W先生同C姑娘, 佢地好細心好專業, 但我唔明點解同一間機構可以差咁遠, 我好後悔當初揀左呢間, 我帶個女黎呢個世界已經有D後悔, 入左呢間之後我更加後悔, 我試過反映但個主任無理到我, 我無心力好似其他家長投訴去到社會福利署, 結果係點我唔知, 我只希望有關人士, 可以整頓一下呢間中心, 唔好浪費政府資源, 唔好影響喺度工作既有心人, 唔好再害呢班無辜小朋友

希望你諗清楚.............

回覆 sukisuki932 的帖子

我囝囝今年派左入呢間咁同教育署或cac或社工投訴,可以轉校嗎?
咁有3t服務嗎?定係要自己出去自費再惡補?

想問咁你囡囡讀左幾耐?仲讀緊嗎?有冇進步?

回覆:請問天水圍天xs位意見

我都聽聞呢間野個主任迫走左好多人

回覆 Stone媽媽 的帖子

咁你個囝囝咪同我個囡囡一樣, 咁唔好彩囉

關於轉校方法, 唔好意思, 我唔識, 因為家庭因素, 我無得揀, 呢個亦係我欠咗個女既

3T服務, 講就一定有, 到做嗰陣就一定唔夠數, 自己諗定方法吧啦

囡囡讀咗幾耐就無謂講喇, 個主任又唔點又小氣, 無所喇

至於進步方面, 最近有一班升小一家長投訴(唔知去邊度投訴喇, 太多喇, 好亂架), 就係因為出咗評估之後無進步, 有D重差咗添.............我知就係咁多, 你自己諗喇

入咗之後返黎講吓, 等其他家長得個知字, 最早就推到上報啦, 唔係鬼有人理咩

回覆 opuyo_kannus 的帖子

可唔可以講多D, 等所有家長都可以防範吓呀
‹ 上一主題|下一主題