用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 運動會
go

運動會 [複製鏈接]

運動會當日我本人覺得安排得麻麻,一開始就要D仔暴晒左成半個鐘,我見到有老師都暈低左.個場D音響又差,機本上只知有人講野,都聽唔到講咩.其實幼稚園係OUTDOOR攪運動會可能唔太合適,我知有D幼稚園會係修頓或者麥花臣室內運動場攪.最大件事係有仔女撞爆頭,個媽媽話個女眉骨位,聯左10針,係醫院攪到八點幾.佢話事發時,入左運動場間房幫個女按住,校長唔很CALL白車,話冇咩事,你同佢出去坐的士去醫院得啦.雖然冇親耳聽到,但如果係真都幾大件事,小朋友撞爆左可大可少,都唔CALL白車,有咩事邊個負責先.有冇家長有其他意見討論下?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

首先,我唔在場,但我個人唔鍾意呢個活動,但相信對小朋友嚟講應該幾好玩,所以由爸爸帶去
當日好好天,大家似乎唔係好慣,太熱喇

老公只形容咗老師點被抬走,唔知現場小朋友情況
不過,我响其他地方聽到第一身嘅記述,情況唔係你所講嘅 (除非唔只一個小女孩出事啦~)
恐龍家

本身我都覺得攪運動會係好事,支持小朋友多做運動.只係覺得係運動場對幼稚園學生唔好,小學生中學生好d.幼稚園運動會只是一些遊戲活動,唔需要係運動場的器材,室內場會好點,上年參加過別的幼稚園係灣仔修頓攪,一樣可以好好玩,不過音響都係差.
應該有一男一女兩位小朋友,分兩次撞親.你又分享下,你聽個位家長是男孩子家長嗎.講黎聽下咩事!
‹ 上一主題|下一主題