用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 (青衣) PN班 揮手區
樓主: kuromi-chou
go

學之園 (青衣) PN班 揮手區 [複製鏈接]

回覆:salinamou 的帖子

我冇收到信呀,冇信即係冇行了

回覆 sbux 的帖子

睇學校資料, PN 英文和廣東話老師各一。請問一班是否有28-29人,只有這兩位老師照顧?

引用:Quote:原帖由+babyBenz+於+14-04-12+發表好

原帖由 CaCa800 於 14-04-13 發表
恭喜各位有offer的小朋友!我要再等第二輪先知有冇機會( 不過都係冇乜機會)。我想問下你們小朋友當天interv ...
仔仔在individual part 取顏色筆時,答對兩條,錯了兩條。老師叫取物件部份,佢其中有一件物件在未看清楚下便向老師說無,但經老師引導下完成。另外,其他問題都答對,有主動向老師講byebye和椅子取出&放回原位。 group interview 完全follow, 並主動clean up.  當答問卷時,佢有主動看書本和詢問我書中內容,全程坐定定。

引用:請問PN是否直升K1?

原帖由 BB-Max 於 14-04-12 發表
請問PN是否直升K1?
yes. 到PN學期尾時,會有升讀意向書。詢問大家是否需要K1留位和上,下午班的選取次序。

引用:回覆+sbux+的帖子 睇學校資料,+PN+英文和

原帖由 beaute 於 14-04-13 發表
回覆 sbux 的帖子

睇學校資料, PN 英文和廣東話老師各一。請問一班是否有28-29人,只有這兩位老師照顧? ...
應該有3位老師負責。另外,在初期會再增加1-2位老師,協助小朋友適應學校生活。

是否有whatapps group?

引用:是否有whatapps+group?

原帖由 Sumin 於 14-04-13 發表
都好喎!若果大家方便的話,我地可以用whatapps交流一下。 pm資料給我喇!

引用:是否有whatapps+group?

原帖由 Sumin 於 14-04-13 發表
開咗 whatapps group了。有興趣加入的話可pm我!

pm you already.

kuromi-chou  added  發表於 14-4-14 11:02

引用:回覆+sbux+的帖子 睇學校資料,+PN+英文和

原帖由 beaute 於 14-04-13 發表
回覆 sbux 的帖子

睇學校資料, PN 英文和廣東話老師各一。請問一班是否有28-29人,只有這兩位老師照顧? ...
PN英文老師一個,廣東語老師兩個,其中一個係班主任。以青衣為例,上午班嘅班主任到下午班時會作助教,下午班嘅班主任就做番上午班嘅助教,負責協助班中事務。由於兩位本身都係班主任,所以對整個課堂流程均非常熟悉,並非一般助教只執頭執尾咁簡單,絕對可以協助兩位中英班主任進行課堂活動。三人長註課室,所以一定係1:9左右

回覆 sbux 的帖子

請問K1至 K3時會如何?比例是否一樣?知道會分英普,英粵.

引用:回覆+sbux+的帖子 請問K1至+K3時會如何?比

原帖由 beaute 於 14-04-14 發表
回覆 sbux 的帖子

請問K1至 K3時會如何?比例是否一樣?知道會分英普,英粵.
唔係好明白條問題。。。如果K1選咗英普或英粤,來年三年都唔會變,一直至畢業

回覆 sbux 的帖子

Sorry.  想知 K1 - K3 的師生比例是否同 PN 一樣?

引用:回覆+sbux+的帖子 Sorry.++想知+K1+-+K3+

原帖由 beaute 於 14-04-14 發表
回覆 sbux 的帖子

Sorry.  想知 K1 - K3 的師生比例是否同 PN 一樣?
係,唔會過1:10,基本上K1收幾多就一路keep住

beaute 發表於 14-4-14 13:32
回覆 sbux 的帖子

想知道明年K1會開幾多班, 便要先知道今年K2有幾多班再減去PN班數.

例如:
現在K2有3班, 到9月開PN有2班

當K2到9月時便升上K3,明年9月會升小一. 而PN到明年9月會升K1.

所以, 現在K2的3班 減去 9月PN的2班

明年9月會再收1班的K1新生, 另加PN轉去別校升讀的學額.

回覆:kuromi-chou 的帖子

Pm you already , thx

回覆:kuromi-chou 的帖子

可以加埋我入what's app group 嗎。收左仔仔pm班。

回覆:jtsang020 的帖子

請加入我可以嗎?收左小朋友pn

回覆:jtsang020 的帖子

pm your tel. no. for me

回覆:colin0409 的帖子

pm your tel. no. for me

‹ 上一主題|下一主題