用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 入讀威廉n班揮手區
樓主: deniseutlip
go

入讀威廉n班揮手區 [複製鏈接]

回覆:deniseutlip 的帖子

please pm me your phone number, thx

好多都好貴!

回覆 davinchiu 的帖子

恭喜你

今日剛剛面試完畢了!總算順利!等消息兩星期!

引用:今日剛剛面試完畢了!總算順利!等消息兩星

原帖由 starbut 於 14-04-16 發表
今日剛剛面試完畢了!總算順利!等消息兩星期!
等你好消息

通常如果佢係收  2-3日就會寄信俾你

回覆 JT1314 的帖子

多謝

回覆 deniseutlip 的帖子

真的嗎??Thank-you!

回覆:入讀威廉n班揮手區

我個仔都係收左pm 班,原來am得一班30個位,唔掛得轉唔到上晝班啦!我個仔4月初仲in 左屋企附近村校全日班,5月頭先有結果,in個陣個老師話一定收,但信5月先有,搞到我唔知點好。。。你地會揀近同早返學,定睇長遠呢。。。。

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 如欲加入 facebook / whatsapp group etc, 請直接 PM 有關會員, 切勿在版面留下沒有讀取性之文章. e.g. Pls PM me / Please add me , 如經勸喻後仍沒有改善, 此帖將關閉

同時亦提醒各位, 不要隨便提供自己的個人資料 (e.g. 電郵/手提) 給不認識人仕, 以免收到滋擾來電/電郵.

另親子王國設有群組功能, 歡迎會員建立群組 (功能跟 facebook 類似). 亦很私密. 歡迎到以下連結查看

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

佢口講話一定收  冇證冇據到時唔收你就閉家火啦!
我住瓜灣但唔會揀近既讀  睇過附近果間美雅幼稚園
見到d家長接放學全部坐喺地下等   家長都如此  佢地d小朋友都應該係如此

acher83 發表於 14-4-22 20:35
我個仔都係收左pm 班,原來am得一班30個位,唔掛得轉唔到上晝班啦!我個仔4月初仲in 左屋企附近村校全日班 ...

如果你心儀全日班嗰間,建議你可再打電話confirm 或叫佢提早俾offer信(因為話實收)。
另外,揀幼稚園一定唔會近行先,我屋企附近有兩間超近,行十分鐘到,但唔係心儀,我連報都冇。當然,唔係話捨近取遠,交通方便好重要,我揀威廉其中一個原因就係咁樣。

至於你話睇長遠係指咩?如果係學術,我已放棄學術的offer,,因為愉快學習最重要,小朋友透過遊戲會增加想像力,思維力和解難力,對長遠發展最重要,呢個係我揀威廉的主因。

引用:佢口講話一定收++冇證冇據到時唔收你就閉家

原帖由 deniseutlip 於 14-04-23 發表
佢口講話一定收  冇證冇據到時唔收你就閉家火啦!
我住瓜灣但唔會揀近既讀  睇過附近果間美雅幼稚園
見到d家 ...
agree
土瓜灣附近既我都無報到

引用:+本帖最後由+sunnymama2+於+14-4-23+14:00+

原帖由 sunnymama2 於 14-04-23 發表
同意丫 我都係咁先揀威廉

引用:+本帖最後由+sunnymama2+於+14-4-23+14:00+

原帖由 sunnymama2 於 14-04-23 發表
其實我心儀威簾,k1 有學券,可惜係入左下午班。我6299 唔想我囝讀下午,嫌遠要搭車(其實都係10-15分鐘車程), 佢地唔想下晝湊返學放學,又唔比我囝搭校車,話太細個,要我報樓下村校,好煩。

acher83 發表於 14-4-24 09:36
其實我心儀威簾,k1 有學券,可惜係入左下午班。我6299 唔想我囝讀下午,嫌遠要搭車(其實都係10-15分鐘車程 ...
你要返工? 日常生活係6299照顧嗎?如果係,的確會削弱你話事權。介意講樓下邊間幼稚園嗎,教學理念同威廉好唔同?其實無論如何,聽日威廉要註冊,而你又未收到個間全日的幼稚園的確認,你聽日都應該註冊左威廉先。
如果真係心儀威廉,可以叫你老公幫吓口,同佢父母講,可能會好些(如果你6299講道理)。

引用:Quote:acher83+發表於+14-4-24+09:36+其實

原帖由 sunnymama2 於 14-04-24 發表
你要返工? 日常生活係6299照顧嗎?如果係,的確會削弱你話事權。介意講樓下邊間幼稚園嗎,教學理念同威廉 ...
係呀。我係working mum. 不過剛剛收到樓下個間封信,得waiting list 咋,明天放心交錢!威廉is the only offer.....!

acher83 發表於 14-4-24 12:50
係呀。我係working mum. 不過剛剛收到樓下個間封信,得waiting list 咋,明天放心交錢!威廉is the only of ...
正如樓上有媽媽講過,真係口講無憑
威廉都幾好呀,囝囝都要搭車,但唔係校巴因為太細個,我係FTM,會親自接送返學放學。

回覆:deniseutlip 的帖子

學費唔係9月交咩?

引用:學費唔係9月交咩?+ +

原帖由 oolong817 於 14-04-24 發表
學費唔係9月交咩?
要交書簿費同校服費呀!話時話,生日袋同鞋袋可唔可以唔買?有乜用呀?!

‹ 上一主題|下一主題