用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望 Vs THlNK
樓主: tityting
go

聖若望 Vs THlNK [複製鏈接]

引用:有SJC+和Think+的家長,你們決定咗未呀?我

原帖由 TGTY 於 14-04-08 發表
有SJC 和Think 的家長,你們決定咗未呀?我還在苦惱中!
睇咗好多comment,似乎prefer Think的家長較多

回覆:tityting 的帖子

我可能揀返聖若望

引用:我可能揀返聖若望 +

原帖由 wch106 於 14-04-08 發表
我可能揀返聖若望
我以為你會覺得think好D添,可講講原因嗎?

回覆:聖若望 Vs THlNK

如果好有信心今年再戰K,而好有信心入到比儀學校,讀think isok...但它不會因為出名而令你小朋友可以入到更好學校,如果心儀行國際學校,就應該揀think,但心儀本地傳統學校,應該揀聖若望,可以直升小一,當保險線,雖然不算名小,但基本是中尚小學

以上係教書朋友意見

引用:如果好有信心今年再戰K,而好有信心入到比

原帖由 wch106 於 14-04-08 發表
如果好有信心今年再戰K,而好有信心入到比儀學校,讀think isok...但它不會因為出名而令你小朋友可以入到更 ...
明白,我再考慮下,我仲以為聖若望入國際可能更易,因為英文環境似乎更強些。

但當你有保險時,考咩都唔同,唔洗愁咁多先

聖若望英文語景強,但中文一定要跟貼,但如果今年都會再戰,好似揀間保險線好D

回覆 tityting 的帖子

我中午犧牲食lunch 時間去俾deposit, 不過沒有am 位!原本唸住留個am 位先再慢慢考慮!龍B由醫院到pn 留位都要爭,真係好累!

回覆:TGTY 的帖子

試下排waiting am, 有機會喎!

[img][/img]

引用:回覆+tityting+的帖子 我中午犧牲食lunch+

原帖由 TGTY 於 14-04-08 發表
回覆 tityting 的帖子

我中午犧牲食lunch 時間去俾deposit, 不過沒有am 位!原本唸住留個am 位先再慢慢考 ...
係,所以我好怕小學又來爭餐死

回覆 rebeccaloky 的帖子

D人咁有誠意,下大雨都一早排隊俾錢。I doubt if anyone will 放棄,而且好似好多細b, 這所學校應該是他們心儀的!Anyway, thx for your advice!

乜唔係SJC多人揀咩?我睇左咁耐,都係只得小小數人揀Think bor.因我自己都有此兩間offer,所以特別留意

引用:乜唔係SJC多人揀咩?我睇左咁耐,都係只得

原帖由 kowloonfish 於 14-04-08 發表
乜唔係SJC多人揀咩?我睇左咁耐,都係只得小小數人揀Think bor.因我自己都有此兩間offer,所以特別留意 ...
感覺上think的家長比較唔多出聲,其實網上意見太多,令我比較迷茫。之前睇過D專家話SJC口碑麻麻。同埋佢下午班12:30開始,時間上似乎較難安排。唉,好頭痛

‹ 上一主題|下一主題