用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝幼稚園(大埔) 英藝所有分校物資都一樣嗎?
go

英藝所有分校物資都一樣嗎?

書包,校服,教材等。因為姐姐讀緊大埔分校,但會遲d搬去沙田,如果一樣,會想妹妹以後讀沙田英藝。唔該!

回覆:jestella 的帖子

你女女係大埔英藝讀, 讀得好嗎?老師同啲姨姨們有冇愛心呀?
大埔英藝收咗我個仔,想了解下佢哋個環境係點㗎!

回覆:reikoemily 的帖子

我覺得好好啊,國際班,一班24-25人,班主任係外籍老師,普通話老師負責聯絡家長,逢1.3.5仲有多一個普通話老師幫手。助教或姐姐就唔太清楚,不過我睇相見到至少有以上三個老師之外嘅一個教職員喺課室陪同。囡囡學習非常迅速,返學三星期已經學識英文同普通話十幾首兒歌,歌詞同動作都記得。每日做功課都好開心好主動。每個禮拜溫書亦對課本內容好熟悉。整體來講我好滿意此校,不過因為遲d要搬,同埋妹妹會出世,我先選擇咗其他幼稚園讀k1。

回覆:jestella 的帖子

係呀! 咁我都放心啲, 因為大埔英藝收咗我個仔全日班,不過其實我對學校認識唔多,佢哋有又乜講解

回覆:英藝所有分校物資都一樣嗎?

我想問, 英藝嘅書包套裝係咪一定要同學校買㗎? 毛巾,party 袋等都一定要買?

各間英藝用品都是一樣的。

回覆:reikoemily 的帖子

係啊,一定要用學校嘅。有人會出售二手物資,甚至係全新物資,因為學生由PN升上K1嘅流失率都頗高……主要因為有更好offer,英藝名氣唔夠大,同埋價錢偏貴。不過作為用家,覺得佢一個月費4100外冇收過其他費用,其實價錢都可以接受。

引用:各間英藝用品都是一樣的。

原帖由 anre 於 14-04-11 發表
各間英藝用品都是一樣的。
唔該你!咁我留住唔賣住啦!

引用:係啊,一定要用學校嘅。有人會出售二手物資

原帖由 jestella 於 14-04-11 發表
係啊,一定要用學校嘅。有人會出售二手物資,甚至係全新物資,因為學生由PN升上K1嘅流失率都頗高……主要因 ...
唔該晒,咁我即係一定買晒佢喇。