用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YMCA 農圃道幼兒學校
go

YMCA 農圃道幼兒學校 [複製鏈接]

上年寄左報名表俾呢間學校, 亦收到確認申請檔案通知書........
一直等幾時有得 in...........點知昨晚收到信話未能處理, 問我會否繼續輪侯 ???????

報名費就收左, 連in 都無得in....  有無人都係咁呢 ??

1    0    0    0

打去學校再問收生資格....原來N 班只係得10數個學額. 我排第98, 學校係唔會續個in........etc

一開始報名時我都有打去呢間學校問收生情況, 點解當時唔講呢d 事情俾家長知道..... 究竟有幾多人中左蕉 ????????

回覆:YMCA 農圃道幼兒學校

Me, 我仔一歲,即上年二月,已交表,我兩三個月前打去,已係同樣答案,騎呢

我都係,咁你地继續等?

lubiloo 發表於 14-4-2 14:26
Me, 我仔一歲,即上年二月,已交表,我兩三個月前打去,已係同樣答案,騎呢

如果我報名前無問收生情況我唔會嬲....因為係自己問題 .

依家感覺好似俾人騙財

SK5 發表於 14-4-2 14:33
我都係,咁你地继續等?
咁樣既處事方針, 我唔會等了 ~~~~

回覆:davinchiu 的帖子

Me 2, 感覺俾呢間野呃

都唔洗等了,幫小朋友揾左第間學校

我兩年前仔仔一滿一歲就即報排16,點知一年後的五月,回信俾我話無位係咪仲繼續後補,後補係先回信先排隊,我有其他offer所以無回信。
但我想話,我都係無得in
我朋友的同事是幼師識入面的老師,唔駛in又遲過我仔報名好多又入到
另,佢n1班只收10個8個,同n2一齊上堂,只是可能n1係果堂上15分鐘n2就上20分鐘,我覺得甘樣好有問題,因為level不同點可以一齊上?仲有校舍空氣好差。不過我係like佢重品德及情感教育的

mntabo 發表於 14-4-2 21:38
我兩年前仔仔一滿一歲就即報排16,點知一年後的五月,回信俾我話無位係咪仲繼續後補,後補係先回信先排隊, ...
吓....有人事關係就入到. 咁都得...@~@

咁呢間學校擺明係騙報名費喇....一個人 $30,  一千個就 $30000...咁佢都幾好收入

希望多d 人睇到呢個topic 唔好再中蕉就好了.

再講, 剛剛學校既 open day 我都有去, 感覺校舍比較舊和空間唔夠.

我初初都唔知佢地係以先到先得形式ga,
佢話夠1歲就報得,咁我仔八月仔,到我休仔一歲正日我去報,佢收表收$30,之後九月我都幫我朋友仔報,佢仔九月又係收表收$30,點知我2月打去問幾時interview,佢話你份表咩no. 我話三百幾,叫我唔好諗呢度啦,你考其他學校啦,我話係唔係收哂d一月出世果d,之後果d唔收,佢好直接話係,仲有得十個位有d係哥哥家姐讀緊比d位果d細佬妹,真正位得2~3個ga咋你排到咁後沒可能ga la....
我當時係好火,如果係咁當初收表時又沒人講,打電話去問報命又唔講,浪費我親身去交表,我仔d相,$30,同埋d$1.7郵票信封

我囡係一月B,當初交表時叫我最好找第二間,因為少位同多人報,心諗我上年二月交表就full 唒,有無咁快呀!但佢照收表同報名費喎

cutenabb 發表於 14-4-3 18:35
我初初都唔知佢地係以先到先得形式ga,
佢話夠1歲就報得,咁我仔八月仔,到我休仔一歲正日我去報,佢收表 ...
完全明白你既感受.......... 佢地擺明騙取報名費

人地救世軍一樣多人報名. 人地會講明俾你知如果你報會排第幾, 等家長們自己決定報唔報, 等唔等.
佢地係家長打去問都唔講收生資格...真係可以用不知所謂黎形容.

我幾年前都有報呢間, 果時寫住排第十個, 打電話問都係講排第十, 結果有次佢打返電話比我話下年未有位比到N1我, 叫我排K1我話好, 之後佢地都無左下文LU

我係女仔 發表於 14-4-13 00:48
我幾年前都有報呢間, 果時寫住排第十個, 打電話問都係講排第十, 結果有次佢打返電話比我話下年未有位比到N1 ...

咁都得 @~@.......

騙左30蚊,又無interview. 感覺很差。可唔可以向教育局投訴呢?

希望多些媽媽睇到呢個topic. 小心小心
‹ 上一主題|下一主題