用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 升學需額外買保險嗎?
go

升學需額外買保險嗎?

學校收$6 per term係personal & dental accident insurance,Agent話小朋友睇醫生唔駛錢只需比藥費,咁我仲需嗎需要額外買份保險呢?如需要買有無好介紹呢?
Thanks!

回覆 bigfoothk 的帖子

我都唔知點?問過升學顧問又話無需額外買?

回覆:scso 的帖子

應該在香港買or係英國買呢?邊間保險公司司好,因我真係無經驗乜都唔識,係第一個小朋友過去讀書

Thanks!

回覆 scso 的帖子

我有幫女兒買一個專為海外留學生全年protection plan, 係同學仔媽咪用開, 佢已用左3年, 除醫療外, 還有遺失行李, 行程delay, 遺失証件等保障, 你可pm 電郵地址, 我再email 比你參考下。

Would you mind PM to me too!

回覆 florence852 的帖子

Hi, please pm me your email address that I can forward the leaflet to you, thanks.

回覆 alee810 的帖子

可否PM資料比我,THX

回覆 alee810 的帖子

Can u send me the information for insurance? Email address is [email protected], thx!