用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有沒有聽過中國香港乒乓球學校
go

有沒有聽過中國香港乒乓球學校 [複製鏈接]

如上; 現在在太古有分校,

0    0    0    0
Don't worry!Be happy![/color purple]

回覆:chingbb 的帖子

引用:阿仔上緊,係觀塘,太古一向都有架 +

原帖由 LuckyHH 於 14-03-28 發表
阿仔上緊,係觀塘,太古一向都有架
教得好嗎?幾錢一堂呢?謝!

引用:Quote:原帖由+LuckyHH+於+14-03-28+發表阿

原帖由 mercysheep 於 14-03-30 發表
教得好嗎?幾錢一堂呢?謝!
好差 沙田之前學過 本身叻先會打得好 根本教唔識 d呀sir又遲到 全部part time

好差,常常換教練,進步很慢。

之前阿女學過,幾好呀!D教練都幾好,又會管小朋友規矩,但真是遠,所以停咗。如果之後近D有分校,就想學返。

引用:好差,常常換教練,進步很慢。

可能真係唔同教練,我見過的都唔錯,阿囡學得好開心,到現在都問的幾時可以學返。執波方面,我又覺得OK,因運動注重紀律,執波都係訓練,紀律好重要,相信任何運動都需要,對於我呢D一星期先學一次的,我好難要求自己阿囡進步神速;講真,呢間學校有得俾家長睇住上堂,好難得;其他學校學生入了課室,你都唔知佢做什麼。
,不過,話則說回來,我請願唔俾睇,學生可以專心D,同埋可減少部份家長有點怪獸行為,影響課堂。

引用:可能真係唔同教練,我見過的都唔錯,阿囡學

原帖由 nancy_city 於 14-04-11 發表
可能真係唔同教練,我見過的都唔錯,阿囡學得好開心,到現在都問的幾時可以學返。執波方面,我又覺得OK,因 ...
本來唔想講,實在忍唔住!!!認識十個當中,9個半認為唔得,得知乒校教練時薪$50-$60,出面一般$150-$2xx,試想咁平嘅時薪請到什麼級數教練?!以我所知,全港球會只得一間閂門唔吡家長睇,家長有要求,應該唔算怪獸卦?!𢴇波時間多,這叫紀律,咁可唔可以𢴇少D波,多些打波又有紀律呢!此校路缐是>鋪天蓋地的廣告吸客,然後做個量,客走客還來,循環不息!!口碑自己諗。。。講完!!!

回覆 sukitelfold 的帖子

不好意思,我只是一個普通的家長,無做過任何研究,只參加過這間及其他興趣班,不知道其他的table tennis學校,有人問,我只是將我見過經歷過的冷靜地講出來,不是要話任何家長,請明白!

bearbear0109 發表於 14-3-30 13:09
好差 沙田之前學過 本身叻先會打得好 根本教唔識 d呀sir又遲到 全部part time

...

我朋友個仔在這間學校由沙田跟到火炭,都有兩年,由完全唔識打變到入到學校校隊,呢間乒乓球學校應該唔差呱.

回覆:有沒有聽過中國香港乒乓球學校

Gerard 發表於 14-4-12 08:05
我之後去左乒乓球總會學,起碼學得正统好多
how much?

回覆 Gerard 的帖子

沙田有嗎?

回覆:有沒有聽過中國香港乒乓球學校

‹ 上一主題|下一主題