用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Heep Yunn vs Mansang?
go

Heep Yunn vs Mansang? [複製鏈接]

如題。還有哥哥在馬官,可以世襲生身分升小。

2    0    0    0

回覆:Heep Yunn vs Mansang

要睇吓你係咪想入協小,囡囡唔係首名子女,自行一定入唔到,如果係34網就可大抽獎。論英文程度我覺得民生會強d, 中文協幼會強d加宗教色彩。要睇吓你想要d咩?

Tomorrow is better

回覆:Heep Yunn vs Mansang?

如果喜歡馬官,妹妹跟哥哥仲好啦!咁選間近就可以,不用為龍校而選民生。

MS, has chance to have study tour overseas

如果想入馬官, 建議讀協幼, 個邊D 紀律TRAIN 得D, 女仔會斯文D.
如選MS, 要有心理準備上埋小學, 唔好大抽獎, 唔玩世襲~

回覆:Heep Yunn vs Mansang?

我係你會揀協幼,好處係有學卷加有機會畀sister 睇中有叩門位offer
你話得阿哥讀馬小應該都自行入定世襲位做back up
咁民小呢個back up 就冇作用
慳返d學費再去上其他班搏私小直資

回覆:phoebewong123 的帖子

非常認同!
心儀入協小。雖係34網,同宗教,但非首名子女,我只是中學校友。深知大抽獎機會渺茫!好在有後著,可以世襲生身分入馬官!
同樣知道協幼上協小比率亦不大,所以15 16

入協幼.. 先用世襲生身分入馬官... 再等協小叩門位
我識有2個協幼小朋友分別派左入天神, ST.MARY...她們最後都有協小叩門OFFER, 結果她們留左响協小

真人真事...唔好問WHY唔讀天神, ST.MARY.... 因為她們是基督徒

引用:入協幼..+先用世襲生身分入馬官...+再等協

原帖由 hugub 於 14-03-27 發表
入協幼.. 先用世襲生身分入馬官... 再等協小叩門位
我識有2個協幼小朋友分別派左入天神, ST.MARY... ...

‹ 上一主題|下一主題