用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 點讀筆 **Update @4/22** , ORT 其他相關書,購買和使用 ...
樓主: jenniferK
go

點讀筆 **Update @4/22** , ORT 其他相關書,購買和使用 [複製鏈接]

小達人平過爸媽網. 其實有乜大分別?
我見淘寶RMB29X 但爸媽網要成四百.

請問樓主如果買小達人有無問題?

小達人在網上是否無資源? 我見過大家討論都有一些RAR檔,是否只適合爸媽網? 如果用小達人可以安裝嗎?

yumiee 發表於 14-4-7 14:01
小達人在網上是否無資源? 我見過大家討論都有一些RAR檔,是否只適合爸媽網? 如果用小達人可以安裝嗎?  ...
以我所如小達人冇OFFICAL資源SHARE,不如爸媽網。只是你買書的時候賣家會連筆幫你入好,如你單買書,佢會另SEND音檔你自己入。
音檔問題第一個POST已提,不重複
培理家長group
得閒入黎傾下
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=4975

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:點讀筆 **Update @4/22** , ORT 其他相關書,購買和使用

請問兩筆易壞嗎?有朋友用robins 一年換一支,已是四五歲大仔,我個囡暴龍黎架!thx!

回覆:點讀筆 **Update @4/22** , ORT 其他相關書,購買和使用

買左支小達人三個月已經壞壞地,成日低電量要叉電

回覆:jenniferK 的帖子

wang88 發表於 14-5-9 10:13
JENNIFERK: 是否所有書一早已內置入支爸媽筆, 只要買有關的點讀書,即使不同店鋪也用得到? 另外, 是否可每業 ...
唔好意思, 咁遲覆
是否所有書一早已內置入支爸媽筆, 只要買有關的點讀書,即使不同店鋪也用得到?
<--係,買家會SEND果FILE比你入返支筆。

另外, 是否可每業點一吓,便可以續業講?
<--唔一定,主要係書本支援。一般點讀書係每頁點。自己做的書,就要就自己方便。

你買了爸媽筆, 有三年保養, 但如果有任何問題, 香港買家可怎麼辦? 另外可否PM 我你在那間店買筆及書?

<--現行方法是順豐返上去整,回程郵費對方付。
我整過一次,約一星期內換個另一支返修機。

另外可否PM 我你在那間店買筆及書?
<--見PM
培理家長group
得閒入黎傾下
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=4975

BabyQQ~ 發表於 14-5-9 12:00
請問兩筆易壞嗎?有朋友用robins 一年換一支,已是四五歲大仔,我個囡暴龍黎架!thx!

...

我支筆要整係因為小朋友對佢唔好。正常使用唔應該易壞。我最小的未夠兩歲,我一開盒講都明唔係玩具。如果佢地唔就住用係會罰的,我的兩個小朋友都整壞過,依家知道是有後果。除左受罰咪就係冇得聽書囉。我的小朋友未識字,佢地靠聽為主。
培理家長group
得閒入黎傾下

edutm 發表於 14-5-10 21:48
買左支小達人三個月已經壞壞地,成日低電量要叉電
爸媽網都會要叉電,一般開機可用兩小時度。要教小朋友唔用時要關機,備用時都花電的。
我發覺充電筆比入電筆的快好多冇電,不過我地電話都成叉呢,用多個插頭唧。
呢個缺點我接受到。
培理家長group
得閒入黎傾下

Joycechoy 發表於 14-6-9 13:49
樓主你好,我系電腦百痴。如果筆跟書同一間買,請問賣家是否將音檔幫我入好?我怕自己攪不來,我對你買左的 ...
樓主你好,我系電腦百痴。如果筆跟書同一間買,請問賣家是否將音檔幫我入好?<--一般會的,不過再買新書就要自己裝了。如果係用USB手指就冇問題,一樣咁裝咋。

我怕自己攪不來,我對你買左的書好感興趣,方便PM我賣家條link嗎?請問你覺得已買的書好吾好用?
<--因為近來比更忙,前面已寫了部分書的感想。會再更新的。我買的書會慢慢比小朋友睇,所以我唔可以一次將我所買的書寫COMMENT。你有咩心水書,可以交流一下。
培理家長group
得閒入黎傾下

引用:Quote:hoping_c+發表於+14-3-27+19:16+團購

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

引用:Quote:hapi0511+發表於+14-6-29+02:29+我都

回覆:jenniferK 的帖子

我打算買ORT1~9,平時反工奶奶照顧仔仔,多數嫲嫲用点讀筆比仔仔睇,星期六日放假先自己教

魅力王子 醒目開學勳章 王國長老

如欲提供/索取資料,請直接pm有關會員,如再有發現pm me/已pm等無可讀性留言,會將主題移走
‹ 上一主題|下一主題