用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗港城迦南用家意見
go

麗港城迦南用家意見 [複製鏈接]

家住藍田,仔仔有迦南pm班offer,但因同時有TKO其他學校英普班offer,所以正在考慮中。想問下迦南嘅課程(特別係英文程度)及老師如何?因為比較擔心迦南英文會唔太足夠

0    0    0    0

我都好想知呀~~~

引用:家住藍田,仔仔有迦南pm班offer,但因同時

原帖由 vcik 於 14-03-18 發表
家住藍田,仔仔有迦南pm班offer,但因同時有TKO其他學校英普班offer,所以正在考慮中。想問下迦南嘅課程(特 ...
我都同你一樣情況呀,因迦南係主流班,tko係英普班,而K1亦會考其他英普幼園,我都好想知道迦南在英文教學方面之比重同有無net教?

回覆:麗港城迦南用家意見

有無用家嘅意見呀??

引用:家住藍田,仔仔有迦南pm班offer,但因同時

原帖由 vcik 於 14-03-18 發表
家住藍田,仔仔有迦南pm班offer,但因同時有TKO其他學校英普班offer,所以正在考慮中。想問下迦南嘅課程(特 ...
迦南英語程度一般

啱啱打去迦南問清楚pn課程details,今年開始全部NET教英文,每日都有一節(30mins)英文堂同普通話堂

但我前兩天打去迦南,佢話唔保證NET

what is NET?

回覆:catshiuwa 的帖子

Native English-speaking Teacher

教親我個仔的英文老師都係net喎!呢幾年由有学卷變冇学卷,感覺係多左好多教材,感覺係深左。但唔覺得好好好勁嗰種!老師有愛心,我個仔好鐘意返学!
我覺得返学路程不宜太遠,對小朋友都未必好!
我细B下学年返pm n班,如果楼主最後決定入讀,我們可能是同學仔

回覆:eesmile 的帖子

Confirm會讀迦南啦,始終比較方便照顧而且再做過research發覺整體comment都好正面。不過我遞咗信試下轉唔轉到am班,如果waiting唔到就會係pm班同學仔

回覆 eesmile 的帖子

Hello, 我仔仔11月in迦南(麗港城)想做下準備!想問下校長點稱呼?Thanks!
‹ 上一主題|下一主題