用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 杏花村上書房 vs 西灣河明我 vs 小西灣嶺南, 各位有咩意 ...
go

杏花村上書房 vs 西灣河明我 vs 小西灣嶺南, 各位有咩意見? [複製鏈接]

各位對以上3間幼稚園有咩意見? 希望位各家長分享下
   2    0    0    0

回覆 cathyruby 的帖子

聽朋友講...~應該明我係最深既~
你想小朋友將來去咩小學丫? 派位定考直資/私校?
小朋友適合邊皇學習...要睇下佢發展黎決定...
3間位置都唔同...屋企距離同校車時間都應該考慮....~
希望你快D決定倒啦!! ^^

咁你近邊???
小西灣對我來說好唔方便,要轉車.
打風落雨好麻煩.

明我比較深. 上書房唔熟,但都好多人讀.

明我課程深d,
上書房同嶺南係happy school....
但我自己較喜歡上書房...因為德育做得好, 小班教學 (每班得20個小朋友)

不過要睇你自己邊個地點方便之餘, 小朋友作息時間係點

回覆 cathyruby 的帖子

cathyruby....請問你決定左讀邊間未呢?? ^^

回覆:杏花村上書房 vs 西灣河明我 vs 小西灣嶺南, 各位有咩意見

小西灣嶺南,德育好,老師有愛心耐性。

引用:小西灣嶺南,德育好,老師有愛心耐性。 +

原帖由 Siusammama 於 14-04-05 發表
小西灣嶺南,德育好,老師有愛心耐性。
同意,非常同意

‹ 上一主題|下一主題