用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問有無媽咪住荃灣區, 兩間中學選邊間好 ? ...
go

請問有無媽咪住荃灣區, 兩間中學選邊間好 ? [複製鏈接]

荃灣博愛醫院梁省德好d, 還是葵芳顧超文中學好d 呢 ?

謝謝 !
   0    0    0    0
[size=medium]浩浩已經6歲啦 @@

回覆:ivyedmondkwok 的帖子

梁省德好D

★☆★◇◆◇☆^o^☆★☆◇◆◇☆★☆◆◇☆
.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒‧°∴°☆...﹒‧°∴☆
   ╭╯╰╮﹒☆☆°.﹒☆‧°∴°﹒°☆.‧°∴°∴
︱☆★︱把這罐星砂送給你們☆.﹒☆°‧°∴°﹒☆°
︱★☆︱裝滿這滿滿的祝福‧°∴☆.‧°☆..°
  ╰-----╯.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒∴°﹒☆‧°∴☆

引用:荃灣博愛醫院梁省德好d,+還是葵芳顧超文中

原帖由 ivyedmondkwok 於 14-03-17 發表
荃灣博愛醫院梁省德好d, 還是葵芳顧超文中學好d 呢 ?

謝謝 !
或考慮 廖寶珊 和 伍若瑜

我都想阿仔入廖寶珊, 但佢成績只是一般.

梁省德要頭1-50名內,考慮男校聖方濟因冇女仔名額多D

以上的學校都好好B2校
李誠壁有無念過?

如果驚考唔到,你可參考以下兩間上了B2的變化:
1.李賢堯 - 校長是安柱舊生(同一辦學團體),生命教育,進步中!
2.姚連生 - 新任校長(莊啟程校長)著重科技設計比賽(有成績),進步中!

多謝各位JM寶貴意見.

引用:梁省德要頭1-50名內,考慮男校聖方濟因冇女

原帖由 smallfoothk 於 14-03-22 發表
梁省德要頭1-50名內,考慮男校聖方濟因冇女仔名額多D
荃灣石圍角那間梁省德哦,頭一至五十名才選得?唔係啊嗎

smallfoothk  自行要,因4間英中,另band 2是廖,李,聖,梁,如一間進取,另一間保守  發表於 14-4-14 20:51

引用:Quote:原帖由+smallfoothk+於+14-03-22+發

原帖由 dobbybabie 於 14-04-14 發表
荃灣石圍角那間梁省德哦,頭一至五十名才選得?唔係啊嗎
係咪由尾數上去呀

請問各位band3學校林伯欣和姚連生邊間好d?
別band3尾學校胡漢輝和呂明才邊間最差?

hellokitty525 發表於 14-4-22 08:39
請問各位band3學校林伯欣和姚連生邊間好d?
別band3尾學校胡漢輝和呂明才邊間最差? ...

我選了姚連生排了第一位, 因阿仔對科學有興趣, 林百欣就放係第二位.
‹ 上一主題|下一主題