用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學知園面試歸來
樓主: babykellie
go

學知園面試歸來   [複製鏈接]

回覆:jilly_goodsiste 的帖子

1st round should be Apr 11, and second round or all confirmations on May 12

引用:剛in完LH,+我並唔覺得好似好多人講話呢間學

原帖由 JenLau88 於 14-03-17 發表
剛in完LH, 我並唔覺得好似好多人講話呢間學校老師冇愛心。雖然我仔表現唔好,老師問極都唔肯講嘢,但係老師 ...
點解你有唱遊?

引用:回覆+melg+的帖子 好開心有你呢個例子,+我

原帖由 Irene_2011 於 14-03-17 發表
回覆 melg 的帖子

好開心有你呢個例子, 我個囝囝第一PART都正正常常回答問題, 第二PART又舉手出去玩楂車,  ...
其實當年我個囡group in 係完全唔肯行上去做指令添,最後我哋係正取(完全無關係人仕,父母係小職員一名),所以失落於一部分未必fail,祝收到好消息

引用:1st+round+should+be+Apr+11,+and+second+r

原帖由 csmiimii 於 14-03-17 發表
1st round should be Apr 11, and second round or all confirmations on May 12
要2nd in?

唔洗, 不過我諗學校係分兩批次出offer

我今日in康城,感覺幾好,老師校長都好nice!!!

引用:學之園幾時有Result?

原帖由 RMC0101 於 14-03-17 發表
學之園幾時有Result?
11/4 前

引用:Quote:原帖由+babyBenz+於+14-03-15+發表你

原帖由 aquasee 於 14-03-16 發表
My girl is study LH k1 now. The first 2 parts so far so good la, but not 100% correct.
So good!! Happy for u!!

回覆:DonaldTsang 的帖子

第二part 唱遊section考唱歌遊戲做指令喎

其實我想問下LH會係點樣既教學模式? 學校好clean & tidy, 但係好似唔係好見到D教材. Compare with Victoria 就好多唔同類型既教材係個埸到. 其實自己無preference, 只係想深入D了解下, 請指教. Thanks~

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+14-03-17+發

原帖由 dorpeggy123 於 14-03-17 發表
康城interview模式係咪都係差唔多?
會唔會少d人報康城?
差唔多, 多一part,  一入去玩車就mark 分。

乜康城一入去玩車果part都計分㗎?

引用:Quote:原帖由+dorpeggy123+於+14-03-17+發

原帖由 sakbbjaijai 於 14-03-17 發表
差唔多, 多一part,  一入去玩車就mark 分。
係呀,玩車已計分。康城,一入學校就有人mark.

回覆:學知園面試歸來

其實interview父母提水係咪就機會唔大?

引用:第二part+唱遊section考唱歌遊戲做指令喎 +

原帖由 JenLau88 於 14-03-17 發表
第二part 唱遊section考唱歌遊戲做指令喎
你考k1?

引用:其實我想問下LH會係點樣既教學模式?+學校好

原帖由 journeyman 於 14-03-17 發表
其實我想問下LH會係點樣既教學模式? 學校好clean & tidy, 但係好似唔係好見到D教材. Compare with Victoria ...
教學好活動亦有好多教具,試過教下雨老師用噴壺洒水,小朋友立刻選取雨具。小兒時常提及最愛遊戲中學習,小朋友喜歡主動答問題。
家長可以在網上下載課堂上的相片,清楚學習進度,同時學校亦定期有教材派回家,讓家長和小朋友在家玩,如小小超級市場(連手推車仔),學加減數概念,設計非常精美。
英文課本配有動畫,方便溫習時有正確發音。普通話課本亦有提供錄音等。

我都今朝IN 康城, 仲見到陳自瑤同佢女女TIM. 感覺好好, 又唔太多人, 唔駛等太耐. 都覺得老師, 校長NICE. 玩車都有MARK分咩?  係就好啦. 因為我仔入去同老帥講早晨, 我仔問我可唔可以玩車, 我叫呀仔去問老師, 我仔問完, 老師有讚佢乖

不過我覺得LH INTERVIEW 內容都覺難, 尤其第二PART, 見老師, 老師又問幾歲, 又問咩名, 爸爸去左邊, 公仔口渴比咩佢, 碗, 杯咩顏色, 洗手用邊樣, 個仔指住毛巾, 仲要問佢哩條係咩. 比PAPER佢, 問佢畫畫要拎咩, 枱上有CRAYONS的, 畫畫下又問係咩顏色, 之後走得叫呀仔推埋張櫈, 講88. 見校長, 又問叫咩名, 比張表上面張相, 問我仔係邊個, 今日同邊個黎. 食左早餐未, 食得飽唔飽? 跟住問返第一PART, 老師比個綠色定紅色膠圈佢, 最後送禮物, 叫我仔唔可以係度拆, 要比媽媽袋住先. 跟住要講88 同推埋張櫈...

引用:其實我去完IN+學之園有點唔開心。小女見到

原帖由 noknoknok 於 14-03-17 發表
其實我去完IN 學之園有點唔開心。

小女見到側邊有玩具,想玩,但被我制止,哭。
老師咁講又真係麻麻地,聽到一定好唔開心! 不過interview已完成,唔好再諗咁多啦 ! 可能係你小朋友唔鐘意間學校,唔想讀。 我個囡都唔鐘意間學校,咩都唔答,同之前interview 嘅表現好唔同。

‹ 上一主題|下一主題