用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角民生出左result未?
樓主: kuma_mama
go

北角民生出左result未? [複製鏈接]

回覆 xoshan1025 的帖子

係K,但係唔收

回覆:kuma_mama 的帖子

我地有6班n,k1只有3班,最多開多一班4班,要睇下有幾多小朋友揀直升先知有幾多位收街外生。但waiting都有希望,據我所知有d家長未諗掂直唔直升,所以都留左位先

引用:我地有6班n,k1只有3班,最多開多一班4班,

原帖由 fionapangcp 於 14-03-13 發表
我地有6班n,k1只有3班,最多開多一班4班,要睇下有幾多小朋友揀直升先知有幾多位收街外生。但waiting都有 ...
N班幾時要覆升唔升??希望有機會讀啦

回覆:xoshan1025 的帖子

已覆了

引用:已覆了 +

原帖由 fionapangcp 於 14-03-13 發表
已覆了
等嘅感覺真係唔良好!唉…希望好快有消息

通常幾時開始Call waiting?

回覆:xoshan1025 的帖子

大家好灰心,我會放pm位出黎!

回覆 xoshan1025 的帖子

你好呀....~ 喜歡北角民生既媽媽, 想問下你地知唔知道 三文兩語班有幾多位老師, 同埋每日即係有幾多英文堂時間??

我都好想盡快決定....需唔需要呢個PM 位, 因為5月2日就要CONFIRM!!  Thanks a million!!

回覆:hehawendy 的帖子

pn係一班大約30人,3位老師,1中1英班主任,另外一位都係廣東話既老師。英文時間大約一半,因為net做英文班主任,所以廣東話同英文時間大約一半半。普通話同日文每星期一節

回覆:fionapangcp 的帖子

May I know how many kids per class please!? I want to know the ratio actually! Thx

回覆:hehawendy 的帖子

我上面有寫,pn一班大約30人,3個老師,k1我唔肯定學生同老師既人數,但你可以問學校,佢實會答你

我想問下各位媽媽少許意見,其實北角民生校舍咁細,活動範圍又不足,學費又唔係算好平,為何你們會選擇此校比孩子入讀一呢?

回覆:lamwinnie 的帖子

其實都唔算好細丫! 迦南都係差唔多!:)
你決定做唔做大仔?

回覆:北角民生出左result未?

民生校舍要上樓梯,如果要走火警,或搭校車,安全嗎?
返緊民生嘅媽媽可以分享下嗎?

回覆:北角民生出左result未?

我interview時係搭(電梯)的,佢有部(電梯係後門

回覆:crackberryqueen 的帖子

走火警touch wood未試過,搭校車的小朋友係由老師帶住搭lift的。如果家長自己接送就要行樓梯,樓梯有小朋友扶手,so far每個小朋友都自己行,我又唔特別覺得危險

‹ 上一主題|下一主題