用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 藍田金麗幼稚園考小學
go

藍田金麗幼稚園考小學 [複製鏈接]

想問問小朋友讀金麗既家長們有無同小朋友去係出面考過直資 / 私小 / 叩門等等情況...
- 覺得讀金麗的小朋友出去考學校夠唔夠其他學校小朋友fight 呢?
- 如層經考獲直小 / 私小 /叩門心儀小學成功的小朋友, 有否在校外報讀一些英文, 數學, 普通話班呢?
謝謝大家分享! 本人真的想知道金麗(課程程度上, 德育上, 小學收生要求上) 在一般band 1, or 2 或一些直資英普小學眼中是怎樣?
   0    0    0    0

回覆:藍田金麗幼稚園考小學

Up

我都想知,但無人覆

我個囡囡今年K3,考三間,三間都去到Final Round。最後自行成功,沒有去。

引用:我個囡囡今年K3,考三間,三間都去到Final+

原帖由 cowcowpama 於 15-04-18 發表
我個囡囡今年K3,考三間,三間都去到Final Round。最後自行成功,沒有去。

...
自行入左邊間呢?分享下

kqfamily 發表於 15-4-21 23:34
自行入左邊間呢?分享下
我都想知呀?分享下

我都想知金麗考直资如何?英文方面会否無其它国際幼稚園咁好?

sonanna 發表於 14-3-10 17:01
想問問小朋友讀金麗既家長們有無同小朋友去係出面考過直資 / 私小 / 叩門等等情況...
- 覺得讀金麗的小朋友 ...
- 覺得讀金麗的小朋友出去考學校夠唔夠其他學校小朋友fight 呢?  (其實好睇小朋友個人表現,如只靠學校教授,一定唔夠)
- 如層經考獲直小 / 私小 /叩門心儀小學成功的小朋友, 有否在校外報讀一些英文, 數學, 普通話班呢?
(我女兒有考獲私小及叩門成功,但並非靠單學校教授,我從K2開始有給她報讀外間英文, 數學的)
謝謝大家分享! 本人真的想知道金麗(課程程度上, 德育上, 小學收生要求上) 在一般band 1, or 2 或一些直資英普小學眼中是怎樣?
(程度未必夠高, 是村校,只可說不過不失,如你想小朋友達band 1程度,那金麗未必適合你)

回覆 OLBB 的帖子

認同

引用:Quote:sonanna+發表於+14-3-10+17:01+想問

原帖由 OLBB 於 15-07-16 發表
- 覺得讀金麗的小朋友 ...
如藍田仲有邊間幼稚園較好?

‹ 上一主題|下一主題