用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大膽一問:有無2011年9月B仲未有學位架?
go

大膽一問:有無2011年9月B仲未有學位架? [複製鏈接]

2    0    0    0

me!!! 我囡in 5 間,3 waiting 1 rejected and 1 still waiting for the result.好彩有n直升ja

我囡講野好叻,識好多野,但只限屋企,怪我無好好訓練下佢,I mean train佢大膽D

回覆:大膽一問:有無2011年9月B仲未有學位架?

我九月女in左五六間waiting, 一間pm offer我無要, 諗住pn直升K1,上個月有間龍校call waiting, 真係好好彩。到六七月開始call waiting ,應該好多位放出嚟,祝各位細B好運。

回覆 Luluyen906 的帖子

請問你係邊間龍校可以咁早call waiting?

我都好唔開心, 全部一線入唔到. 自問個囡真係好叻, 所有問題答岩哂, 自己入課室in 又無問題.

除左PN 直升果間, 其餘四間全軍覆沒....

大家出年會做超大B 考名幼嗎?  今年付出左好多金錢&時間TRAIN 個女, 到頭來得個吉, 唔通細B真係無運行

回覆 saiwinghei 的帖子

唔會做超大B, 因為我覺得佢唔係能力上比人差, 只係唔好運啫~

引用:回覆+Luluyen906+的帖子 請問你係邊間龍校

原帖由 fixedstar99 於 14-03-07 發表
回覆 Luluyen906 的帖子

請問你係邊間龍校可以咁早call waiting?
二線龍校,培道

我lN咗十間,最後只有一間收,另外2間仍末知道結果,所謂名校,大部份都收大B,是正常,因為較為容易教。我個女9月,IN聖嘉肋,非常好,但結果waiting = rejected.

引用:係啦,細B好似輸在起跑缐咁,repeat+一年又

原帖由 rgalc 於 14-03-07 發表
係啦,細B好似輸在起跑缐咁,repeat 一年又浪費金錢同時間。如果政府規定學校一定要每月分出世嘅小朋友都要 ...
冇可能啦。。。。。。。唔好發夢啦

回覆:大膽一問:有無2011年9月B仲未有學位架

其實。。。有邊幾間幼稚園會收9月超大B 呢 ??????

引用:Quote:原帖由+rgalc+於+14-03-07+發表係啦

引用:其實。。。有邊幾間幼稚園會收9月超大B+呢+

回覆:大膽一問:有無2011年9月B仲未有學位架

我10月男B,好好彩in咗十幾間,有一間一線am, 兩間二線pm,三間三線am/pm

引用:Quote:原帖由+joannec05+於+14-03-07+發表

梗係發夢啦 知道大細B考學校的差別後,我識幾個第一胎係細B嘅朋友,第二胎較啱時間,全部生1-6月大B ...
我正有此意。。。。喂。。。。衰咗一次就夠啦。。。。可一可再。。。。。

引用:Quote:原帖由+joannec05+於+14-03-07+發表

LH, SC, KV, SPK 等好似都報得
真的嗎 ?????? 但我唔想阿女係班到做大家姐呀。。。。仔就冇所謂。。。。。。

回覆:joannec05 的帖子

有PN班幼稚園,可以直升k1

‹ 上一主題|下一主題