用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問下報boxhill 既細b
go

想問下報boxhill 既細b [複製鏈接]

有冇2012年9-12月既bb報boxhill 2014年pn 已經interview???  
揾過資料上年係細b group 埋一班好遲先in  但學校話已經收夠學生, 有位先再通知interview,  好想知係咪冇機會

1    0    0    0

我2012年10月B  上2星期學校打電話黎叫我INTERVIEW, 但我有OFFER 所以推左

回覆:vanessa_2368 的帖子

請問是那間boxhill?

回覆:gingerbearbb 的帖子

我個女係2012年8月尾B,因為佢出生日期match唔到學校開學日期而變細B。係1月中收到信通知2月尾到火炭interview,隔兩日就已經收到信收我個女9月插班喇!

same case as naoko_teru.. but I didn't know it is a 插班? My son born in Aug 28th also got an offer.  But I won't take it, so gingerbearbb .. don't worry.. there is at least one slot :)

回覆:想問下報boxhill 既細b

請問你地係邊間campus??  
我一直到而加都未有信

12年12月尾b,報馬鞍山,暫時無收過通知interview

回覆:argump 的帖子

因為佢地8月11日開課,如果小朋友係呢個日子之前未足兩歲係唔收兼當細B。而interview個陣校長講明如果取錄我個女就要9月1日先開學,問我有冇問題。

引用:12年12月尾b,報馬鞍山,暫時無收過通知int

原帖由 ckultraman 於 14-03-06 發表
12年12月尾b,報馬鞍山,暫時無收過通知interview
我都係報馬鞍山   都係冇通知

回覆:gingerbearbb 的帖子

馬鞍山我都有報,之前問過話會3月有機會interview,但係2月頭未收到通知,再問就話因為已經交曬留位費,要睇下7月有冇人唔交學費先至有冇位再in

回覆 chaonngy 的帖子

將軍澳boxhill

引用:回覆+chaonngy+的帖子 將軍澳boxhill

原帖由 vanessa_2368 於 14-03-07 發表
回覆 chaonngy 的帖子

將軍澳boxhill
Thanks!

引用:馬鞍山我都有報,之前問過話會3月有機會int

原帖由 naoko_teru 於 14-03-07 發表
馬鞍山我都有報,之前問過話會3月有機會interview,但係2月頭未收到通知,再問就話因為已經交曬留位費,要 ...
馬鞍山我諗無機啦!打電話問,佢哋已經有好長嘅waiting list!

我個唔係細B, 不過之前火炭Boxhill係waiting, 前日收到信話收我個女, 我唔會去註冊, 果邊應該易D有位

引用:Quote:原帖由+naoko_teru+於+14-03-07+發表

原帖由 chaonngy 於 14-03-07 發表
馬鞍山我諗無機啦!打電話問,佢哋已經有好長嘅waiting list!
請問你係最近問嗎?

回覆:elmolly 的帖子

講真,馬鞍山依家多咗咁多老外住,再加龍年效應,真係幾難有位⋯

引用:Quote:原帖由+chaonngy+於+14-03-07+發表馬

原帖由 gingerbearbb 於 14-03-07 發表
請問你係最近問嗎?
昨日!

mos boxhill 完全冇消息。又話讀佢playgroup 有優先,等我仲山長水遠個個星期六去上。唉、知道吾報啦。好在已有offer.

請問boxhill有咩好呀?老師有愛心嗎?

引用:講真,馬鞍山依家多咗咁多老外住,再加龍年

原帖由 naoko_teru 於 14-03-07 發表
講真,馬鞍山依家多咗咁多老外住,再加龍年效應,真係幾難有位⋯

...
我係岩岩搬入馬鞍山  都發現好多老外  
之前問過學校   學校話有位淨先再通知  可能開學前一個月

‹ 上一主題|下一主題