用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴interview
樓主: Pigdripy
go

劍鳴interview [複製鏈接]

引用:睇書果part應該吾計分,但間房太細,又熱..

原帖由 apple11 於 14-03-08 發表
睇書果part應該吾計分,但間房太細,又熱....無其他玩具,等咗大約10-15mins

...
因為根本無老師在課室,只有家長義工,所以吾會計分

引用:Quote:原帖由+apple11+於+14-03-08+發表半

原帖由 Cowbit 於 14-03-08 發表
似乎今年多了睇書環節喎。
我沒有睇書喎!在室內玩完就in 了。

回覆:劍鳴interview

我有去讀書房

引用:Quote:原帖由+MaryB+於+14-03-08+發表X2人

原帖由 MaryB 於 14-03-08 發表
人太多,安排左一間房等左半個鐘,枱面只有書,沒有其他玩具,(相信只收靜態學生),只可以一個家長入,没有 ...
我in時在禮堂玩,唔太多人,又有玩具比小朋友玩,等咗一陣就group in, 期間發生了兩件事可以看出老師有愛心同細心!一是有小朋友流鼻水,老師立刻拿纸巾親自抹小朋友鼻水,另一事是有老人家interview, 講故事時因為要坐地下,兩位老师見狀立刻叫老人家起來,拿椅子給他坐着!我覺得好好呀!但in的東西比較大路,我group小朋友六個有五個有良好應對,唔知佢點選呢?

這間學校原來咁細!
上下午成六百個小朋友讀⋯ 似乎會很迫
隔離迦南似乎大一倍!

引用:這間學校原來咁細! 上下午成六百個小朋友

原帖由 tamagoosie 於 14-03-08 發表
這間學校原來咁細!
上下午成六百個小朋友讀⋯ 似乎會很迫
隔離迦南似乎大一倍!
甘上下午都係分開讀姐..佢師生比例1:10算少啦

引用:Quote:原帖由+apple11+於+14-03-08+發表睇

因為根本無老師在課室,只有家長義工,所以吾會計分
我入房要坐低玩玩具, 再聽故事, 再跳舞, 全程有老師mark 住, 係咪唔同房考既有唔同??

我都係用在半個鐘 in 完!我覺得老師都好細心呀!其實我大緊肚,但今日有d凍就著件大褸,其實著在件褸應該吾太覺,但眼利的老師一眼見到我大肚就馬上比在張櫈我坐!太好了!好感動!
此外,老師問平時主要用咩語言同小朋友溝通,我話用廣東話,大家有無好似我咁老實答老師?

我上午in,等完又等,等咗好耐

回覆:rismama 的帖子

I think I know who are you taking about as I found her face familiar but didn't ring a bell until now

回覆:mikocheong 的帖子

Nothing wrong to be honest I would say.

我覺得KM 安排好好呀,老師好有愛心,又有warm up 時間,pn 仲有校車安排,但聽講超難入, 睇來阿囡都係陪跑 , 不過我當去見識下la.

不過in 完幾間"名幼" (HKPS, SC, York,  KM),  最鐘意呢間,因為佢硬件好(校園大,有室外空間,雖然細過York), 軟件又好(老師有愛心,interview 安排有心, 本人覺得York 同KM 嘅interview 安排好過SC 同HKPS, 起碼唔覺佢hair in....雖然SC 我地有得Second in,  但會放棄唔去,因為發現PN無校車) , 如果有奇績入到am,  真係會考慮讀佢4 年 (dreaming)...

引用:Quote:原帖由+MaryB+於+14-03-08+發表X2人

人太多,安排左一間房等左半個鐘,枱面只有書,沒有其他玩具,(相信只收靜態學生),只可以一個家長入,没有 ...
好多都唔會問起居飲食習慣的

有少少疑惑,interview用英文講故事,咁如果日常用廣東話同小朋友溝通,interview時無咩反應,係米都唔會收?咁如果係的話應該叫只聽英語的小朋友去in啦⋯

引用:有少少疑惑,interview用英文講故事,咁如

原帖由 Imjanety 於 14-03-09 發表
有少少疑惑,interview用英文講故事,咁如果日常用廣東話同小朋友溝通,interview時無咩反應,係米都唔會收 ...
同意, 應該一早就分組, 英文int 同廣東話 int 的分開日子 int

知唔知幾時通知結果? 成個interview 好似無講過。(定係我聽漏左?)

回覆:Pigdripy 的帖子

面試紙上有寫,4月底之前會通知架。

引用:又係一間in完令人唔想讀既學校

原帖由 CapricornO 於 14-03-08 發表
又係一間in完令人唔想讀既學校
唔緊要,咁嘅學校就留返比我仔女讀

似乎不太適合你和你小朋友,希望如你所願

引用:面試紙上有寫,4月底之前會通知架。 +

原帖由 sweetiedragon 於 14-03-09 發表
面試紙上有寫,4月底之前會通知架。
面試時派嗰張好似寫4月初。

‹ 上一主題|下一主題