用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴同九龍塘咖南點揀?
樓主: van_t
go

劍鳴同九龍塘咖南點揀? [複製鏈接]

回覆:劍鳴同九龍塘咖南點揀?

km pn class 老師好好 亦富經驗 今年冇流失老師問題
雖然不能直升 但據經驗 好多學校都喜歡km pn class
k1-3 的確有大量老師流失 要點睇 家長自行選擇

回覆:irislkw 的帖子

KM pn 無得直升k1咁即係點?要重新面試同其他人爭,定好似迦南咁做評估,正正常常大部分都可以升上去?請用家回答,呢點好重要,many thanks!!!

引用:KM+pn+無得直升k1咁即係點?要重新面試同其

原帖由 ling.poly 於 14-03-06 發表
KM pn 無得直升k1咁即係點?要重新面試同其他人爭,定好似迦南咁做評估,正正常常大部分都可以升上去?請用 ...
話7成,但正常也會收,因為一定有人走。不過今年好多同學考到kv,tt,st cat都選擇留低。

回覆:angelatjiu 的帖子

KM之前好似十一月底才通知你留唔留底!有三成機會冇得留,所以又要辛苦家長出去in很多幼稚園以防萬一!

cannan k1 . net english 1hr 15mins every day. pth 30mins on tue and thur. two pages worksheet every day. k1  2nd term starts to write. have show and tell to train presentation. arround 10-15flash  cards every week

km k1 不是直升。我朋友個女k1無收番,話他唔答老師問題做唔到評估,我朋友傷心歹X,不過最後ms 收了。我相信km是好學校,就算不收出去找也不太難。學術強

引用:cannan+k1+.+net+english+1hr+15mins+every

原帖由 fufu17 於 14-03-07 發表
cannan k1 . net english 1hr 15mins every day. pth 30mins on tue and thur. two pages worksheet every  ...
幾好bor!!

回覆 fufu17 的帖子

Anyone know hows the P1 placement result for Cannan & KM?

fufu17 發表於 14-3-7 08:37
km k1 不是直升。我朋友個女k1無收番,話他唔答老師問題做唔到評估,我朋友傷心歹X,不過最後ms 收了。我相 ...
請問ms係?

小曳人  應該係民生  發表於 14-3-7 12:24

醒目開學勳章 貢獻勳章

van_t 發表於 14-3-7 11:37
回覆 fufu17 的帖子

Anyone know hows the P1 placement result for Cannan & KM?

KM 年年都放上學校網站
恐龍家

回覆 小曳人 的帖子

thx and its looks great for 2012/2013

any info on Cannan then??

ms 民生

回覆:劍鳴同九龍塘咖南點揀?

作為今年KM PN家長,以我所知大部份都收番K1,而今年PN亦沒有老師流失
KM係一間好好嘅學校,老師好有愛心,學校活動多,亦有不同渠道讓家長知道課堂情況
最欣賞係開學頭2,3個星期,班主任每天打電話報告情況,好讓小朋友和家長齊齊適應。
我想先去面試感受一下學校,待有offer才作比較。

引用:作為今年KM+PN家長,以我所知大部份都收番K

原帖由 MYJen 於 14-03-07 發表
作為今年KM PN家長,以我所知大部份都收番K1,而今年PN亦沒有老師流失
KM係一間好好嘅學校,老師好有愛心, ...
認同

引用:一定係劍鳴

原帖由 Beazel 於 14-03-06 發表
一定係劍鳴
Sure,唔同level

引用:KM之前好似十一月底才通知你留唔留底!有三

原帖由 tamagoosie 於 14-03-06 發表
KM之前好似十一月底才通知你留唔留底!有三成機會冇得留,所以又要辛苦家長出去in很多幼稚園以防萬一!

...
不過都要報定名...始終唔直升嘛,
除非好有信心

‹ 上一主題|下一主題