用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2013年1月出生,何時報?
go

2013年1月出生,何時報? [複製鏈接]

BB2015年1月才足2歲

聽人講N班2歲才可入學,是否即2015年9月開學才能入學?那麼BB即是2歲8個月才可上N班?

又聽人講K1班2歲半便可入學,是否即2015年9月開學便能入學?

咁其實我應該幫佢報N班定K1呢?

仲有,N班同PN班有乜唔同呢?

0    0    0    0

回覆:2013年1月出生,何時報?

仲有,其實係咪即是今年要幫BB報名?

回覆:Colaboygirl 的帖子

2014年報pn班,2015年入學。因為係一月b, 兩歲七/八個月讀pn。你可以問下幼兒園幾時開始報名,每間學校報名日期都吾同。有些幼兒園會收插班,即兩歲讀2014pn插班,不過都要讀2015年pn

回覆:juenfee 的帖子

今年嘅七八冃左右報,睇你心儀間學校幾時派表!

引用:2014年報pn班,2015年入學。因為係一月b,+

原帖由 juenfee 於 14-03-05 發表
2014年報pn班,2015年入學。因為係一月b, 兩歲七/八個月讀pn。你可以問下幼兒園幾時開始報名,每間學校報名 ...
如果唔讀pn班,係咪2015年9月可以入K1呢?其實,pn同n有乜唔同呢?

回覆:Colaboygirl 的帖子

2015年讀pn班,2016年讀k班。pn=n, 有些學校會叫pn

引用:2015年讀pn班,2016年讀k班。pn=n,+有些學

原帖由 juenfee 於 14-03-06 發表
2015年讀pn班,2016年讀k班。pn=n, 有些學校會叫pn
Thx

我囡係2013年3月出世,都係大B,我上心儀幼兒園網頁度,已經有列出2014年報名日期,及有報名表格供下載,你可以到心儀幼兒園網站睇下。

引用:我囡係2013年3月出世,都係大B,我上心儀幼

原帖由 candyandjody 於 14-03-07 發表
我囡係2013年3月出世,都係大B,我上心儀幼兒園網頁度,已經有列出2014年報名日期,及有報名表格供下載,你 ...
Wow...咁早呀,即上,thx

candyandjody 發表於 14-3-7 18:28
我囡係2013年3月出世,都係大B,我上心儀幼兒園網頁度,已經有列出2014年報名日期,及有報名表格供下載,你 ...

咁請問2013年11月細B係咪無咁快可以報名架?thx

回覆 TY-mama 的帖子

你可以留意下心儀學校既安排,有啲都接受報名同面試,但會安排係兩歲後先入學。
部分幼稚園係全年都可以報名,滿一歲或歲半後就可以向有關幼稚園交報名表格
‹ 上一主題|下一主題