用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Net 41 vs 16 vs 95 女仔
go

Net 41 vs 16 vs 95 女仔 [複製鏈接]

本來net41最好,但又驚派去黄大仙。應該揀邊區報好?

0    0    0    0

任何情況下, 都冇理由去95, 95仲慘過黃大仙。

siu-don-edu 發表於 14-3-4 11:15
我只係知道, 如果唔係讀緊95網個幾間直資一條龍既學生家長, 起碼有一半都不時想D仔女出番去其它區讀小學同中學
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

siu-don-edu 發表於 14-3-4 11:15

當然41網, 女仔如想讀女校又大機會派到, 乙部第一揀任何兩間聖家.

回覆:Net 41 vs 16 vs 95 女仔

係咪男仔派去黃大仙机會多D?約有幾多成派黃大仙?

引用:本來net41最好,但又驚派去黄大仙。應該揀

原帖由 siu-don-edu 於 14-03-04 發表
其實如果你選女校,41係絕對博得過,有三間女校,又唔駛同男孩子share個機會,派到黃大仙只怪唔好彩,如果手上有私小back up,就選41啦!

lauwingtai 發表於 14-3-4 11:29
任何情況下, 都冇理由去95, 95仲慘過黃大仙。
抽41跌得落黃大仙, 都唔慌一線學校, 我又唔同意95的一線學校差得過黃大仙的三四線學校
‹ 上一主題|下一主題