用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 太子明慧$4800/month,十一個月,值得嗎?
樓主: bebebo
go

太子明慧$4800/month,十一個月,值得嗎? [複製鏈接]

回覆 FranBB 的帖子

點講好呢?每間國際幼稚園都貴㗎!所以預咗!

6000元上學期雜費,係包書籍的。

MJay 發表於 14-3-5 21:21
回覆 FranBB 的帖子

點講好呢?每間國際幼稚園都貴㗎!所以預咗!
德寶國際幼兒園上學期雜費$550
未必間間係

回覆 MJay 的帖子

MJay: 請問你是由N開始讀起嗎? 我見好多到K時都轉走, 你點看這間SCHOOL.

引用:Quote:原帖由+yan83100+於+14-03-03+發表英

原帖由 heipa 於 14-03-03 發表
英藝真係一間非"常"謀利機構
又話要加學費,接近五千一個月

我不是PN上的,我係考入K1的。
因為我無更好的學校收,所以會讀明慧!

引用:Quote:原帖由+Yummy826+於+14-03-05+發表超

原帖由 halflower 於 14-03-05 發表
可否elaborate ?
個簡介會好大部分時間都係講$$$. 又講話如果要打官師攞返d留位費,佢一定win喎!!所以我相信個d一早要收你留位費個d多數係揾錢至上,9月至入學,我仔蘇浙收左到宜家都未洗你比留位費。咁所以大家諗下明慧有'幾好'囉。(只係個人意見!!)

引用:Quote:原帖由+Yummy826+於+14-03-05+發表超

原帖由 halflower 於 14-03-05 發表
可否elaborate ?
個簡我仔蘇浙收左到宜家都未洗你比留位費。咁所以大 介會好大部分時間都係講$$$. 又講話如果要打官師攞返d留位費,佢一定win喎!!所以我相信個d一早要收你留位費個d多數係揾錢至上,9月至入學, 家諗下明慧有'幾好'囉。(只係個人意見!!)

回覆:太子明慧$4800/month,十一個月,值得嗎?

咁貴,但好明顯係租貴,仲要租樓下。但如果無得揀都無辦法。

引用:Quote:原帖由+halflower+於+14-03-05+發表

原帖由 Yummy826 於 14-03-15 發表
個簡我仔蘇浙收左到宜家都未洗你比留位費。咁所以大 介會好大部分時間都係講$$$. 又講話如果要打官師攞返d ...
我朋友蘇淅都收咗,要即日cofirm offer加留位費wor

引用:Quote:原帖由+Yummy826+於+14-03-15+發表個

原帖由 siuangel1 於 14-03-16 發表
我朋友蘇淅都收咗,要即日cofirm offer加留位費wor
唔洗即刻交留位費,係收到信幾日內交返confirm回條。佢地5月再會寄信通知。

回覆:Yummy826 的帖子

我都有明慧offer, 但佢收呢個價錢,我就呈願讀york. 你們同意嗎?

The MW principal in the briefing mentioned that the offer to small b would only be released in May.  I guess it's because they can only receive misc fee for those who have offer in May!

回覆:bebebo 的帖子

點解我今日打去問,學校話$4200一個月,雜費$2xxx半學期嘅?

5千幾1年丫??

不過普通學卷幼稚園 PN 都要$3100, 冇 net, 雜費就少啲, $1000 以下一個學期

回覆:breadmaster 的帖子

I had MW pn too, and had York k1! Consider accept MW or not! (But York pn only 2 hours, u ok?)

引用:Quote:原帖由+siuangel1+於+14-03-16+發表

原帖由 Yummy826 於 14-03-17 發表
唔洗即刻交留位費,係收到信幾日內交返confirm回條。佢地5月再會寄信通知。

...
咁我唔知喇,我同事lunch就去交錢

bibi0531 發表於 14-3-17 13:06
點解我今日打去問,學校話$4200一個月,雜費$2xxx半學期嘅?

唉, 本來都唔想出聲!  

其實好簡單打個電話就可以問清楚, 不過好多朋友都喜歡人云六云
今年PN (4200), K1 (4380).
點解AUTOPAY要受權4800............年明有機加學校, 而且直上k1都唔駛家長煩又簽多次., 並不代表要收4800學費.

值唔值, 都要reference去比, 而且真係拿課程/師資/時間去比...........mu都無點比?
其實用無朋友真係拿唔同學校書本去比?  有無拿個課程編排大綱去比?

我覺得689比唐唐好..........statement BUT without any facts or analysis!
‹ 上一主題|下一主題