用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園家長分享站
樓主: phylli
go

大埔道崇真幼稚園家長分享站 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真幼稚園家長分享站

Hello 各位崇真媽咪
我仔仔今年低正班, 上年幼信班,
我同仔仔都比較怕羞內向, 又不太懂說話
一向不太活躍於家長聯絡, 誤打誤撞到了這裡,
看了每一篇文章後好想參與, 請多多指教!!     

哥頓媽,

烔因去年都係幼信喎! 你係邊位同學仔媽咪呀? 可能我地都見過喎! 烔因今年升了低禮, 不過跳跳虎個仔子豪就升了低正, 應該同你仔仔一班呀! 以後要多d參與我地呀!

哥頓媽 ,
hello 你好!很高興認識你呀,我囝囝子豪上年都係幼信班,今年又係低正班,同你囝囝一樣。你囝囝是否姓au-yeung? 查實我都係不太懂說話的人,但上到黎e到自然你會有好多話題。

Hi France

simsim 話齋…….’其他老師的態度好就算啦!有不滿便向校長反映吧’校長都好開明
該用戶已被刪除

尋晚蘇先生打電話比我話彤彤送返學的司機好遲至送倒d小朋友返到學校,於是他安排彤彤坐第二架褓姆車返(唔知今天有無遲?),我順便話埋比蘇先生知第一日放學的情況,蘇先生自己都認為遲到1個鐘15分鐘係不能接受(原先話比我知係1:05落車,最後2:15落車)。

彤彤今日第二日上學,點知今日都係一樣,應該話好少少,2點鐘落車, 又遲55分鐘。我自己唔敢打電話比個司機驚影響佢渣車(因為個褓姆都已經打了n次電話問佢幾時到)。我直接打電話比蘇先生,蘇先生話個司機miss去我屋企的路口兩次。我自己都唔好意思,因為湊彤彤的褓姆自己都有一個孫女湊,變成個細路女都企

雖然我本身唔中意崇真的校車服務,但聽烔因爸爸講,因為聖芳濟各返番半日, 放學時就遇正崇真放學,所以就塞死哂,D車落唔到o黎,我諗可能要等到聖芳濟各返番全日,遲到呢樣野先改善到!

跳跳虎:

不好意思,我仍然不明白。

France,

我在小女k1時,有時上去校與班主任交談時,順道看看小女上課、上活動班、上校車回家等情況及秩序,那固主任都好嚴叫我出去呀。不過,我覺得自己都緊張,才算了。

錢綽媽咪:

你的小女課室在哪兒?低義班與低禮班同課室,小女上學兩天已叫好多蚊咬,因此我終於買了長白褲予她,可能課室轉了下層及下午時分,蚊蟲會出動,(k1只是貼蚊貼而已),現在又搽蚊膏、貼蚊貼、穿白長褲,用寶寶金水沐浴。

各位家長:

請問Teacher Gabby是否辭職?小女話phonics是班主任教,其他並不是Teacher Gabby。

請問你們有無訂兒童雜誌?我繼續訂「小寶寶園地」、創意學習光碟及唱歌,新訂「小博士數學教參書」及100句。

上學時間仍然遲到,2/9 要1320,/3/9好些1300,6/9又成1305才上車,又熱又焗,1250始呆等,等到小女不耐煩,我想遲些到落樓,又怕他們早到/準時。

虎,

既然phylli唔明白點整, 不如由你開Part 2啦!

ok,已開了新part,煩請各家長稍移玉步去part 2!

大埔道崇真幼稚園家長分享站 Part 2 pls click here!

PHYLLI
我都有幫女女買白色長褲,加上蚊貼好了很多,原來她們是同一間班房,我都有訂小寶寶,加上VCD.還有兒歌
到目前為止我都滿意崇真.但我想問一句,崇真的英文好嗎,好似很小英文功課的.
[img align=right]DSCN0160[/img]
‹ 上一主題|下一主題