用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園家長分享站
樓主: phylli
go

大埔道崇真幼稚園家長分享站 [複製鏈接]

Re: 誰最後揀選大埔道崇真作自己的子女於二零零三 / 二零零四年 K1就讀的學校?請進來認識? />

我對崇真好有興趣,請問幼稚園是否100%直升小學及中學呀
聖靈所結的果子,就是仁愛、喜樂、和平、忍耐、恩慈、良善、信實、 溫柔、節制。 :-) :-)

Re: 誰最後揀選大埔道崇真作自己的子女於二零零三 / 二零零四年 K1就讀的學校?請進來認識? />

各位崇真的媽咪:
你地好!以我所知崇真無訂派表招生的日期,我個女2001年出世,是否應該今年11月去問?

返回頂部

小豬媽媽,

Yes all KG students can be promoted to its primary school.  Personally I have good impression in this school but my husband doesn't like the area...far away from home.

返回頂部

我上年10月頭寄form,10月尾已interview.你可以10頭致電查詢.

mayc 寫道:
各位崇真的媽咪:
你地好!以我所知崇真無訂派表招生的日期,我個女2001年出世,是否應該今年11月去問?

返回頂部

dear all:
我今天已收到註冊通知信.想問校服要做定幾多套先夠呢?我打算那天27/5/2003早上去註冊,有冇人都係早上去呢?你地會唔會帶仔女去?

simsim 寫道:
dear all ,
有無人收到做校服通知,我怕收唔到,知唔知何時有通知?

返回頂部

跳跳虎,

你收到信嗱? 我仲未收到喎?!
通常夏季校服因為會常換, 最少買兩套替換!

返回頂部

wyl:
你收到信未?我打算做3套校服,1件外套,1個書包,ok嗎?

返回頂部

跳跳虎 ,

1件外套,1個書包 - ok !
3套校服 - may be too much, I bought two sets only.  If you find not enough later, then you can buy from the school office anytime.  So don't buy too much at the beginning.

Leon

返回頂部

i think two is enough ,because about november they will change winter uniform,may be next year the summer uniform will not suitable for them.
i will go about 11:00,i think i will not take my daughter with me. how about the others?

返回頂部

LEON & simsim:
多謝提點,我一時醒唔起好快會換冬季校服.賣3套出年唔arm就弊.咁我就賣2套啦.Thank You!

返回頂部

Agreed with Simsim and LEON. I will buy 2 uniforms, 1 jacket and 1 school bag only.

I will not go by myself coz I need to work on 27/5. I will ask my family member to go and not with my daughter.  

返回頂部

Leon:

Pls check PM.... thanks

longlongma

返回頂部

27/5/2003早上去註冊 : remind - if possible, please bring your kid to school, then you can let them to try the uniform size !  

返回頂部

我曾致電查詢,如未能帶小朋友出席,可帶小朋友的衫褲去量度,都可以架.

那天我會帶囝囝去,等佢認識下間學校和環境.

返回頂部

今日同囡囡註咗冊啦! 套校服幾得意, 係裙褲嚟o架! 前面係裙, 後面係褲, 囡囡好中意, 著咗唔肯除。啲質地都好好, 有啲似波衫質地, 唔係普通棉質, 應該冇咁易洗到起毛粒, 而且一套校服搞掂都幾方便, 唔駛成日記住邊日著校服, 邊日著運動服。件冷衫質地係羊毛, 都幾厚身, 凍啲都著得。另外, 個書包質地好厚身。所有嘢其中一個特點係, 佢個校章係用繡o既, 唔係絲網印, 幾好!! 不過我就覺得佢個美術勞作用品雜費比較貴。

返回頂部

我同意美術勞作用品雜費比較貴。有些學校雜費比較少。但我同囡囡都好鍾意個校舍,所以始終都選崇真。希望我們的小朋友也能在這裡找到快樂的童年。

返回頂部

不過都覺得校服同書包貴左D,呢個時勢應該平D啦!另外校服好似厚少少,其實我好鍾意好似聖羅撒粉紅色裙仔,女仔著起,好靓 ! 不過校服款無得揀 !!!!!!!

我囡囡著起祟真件校服,肚腩仔(突)出來,好攪笑。

返回頂部

一套校服搞掂的確幾方便.但好想有多套校服,等囝囝可以著恤衫褲仔打bow呔,我諗會好得意. 我都好鍾意件校服的質地.同埋個書包夠厚幾靚,整體上都ok.

返回頂部

跳跳虎,

或者K2會加多套校服呢? 可以問吓學校喎!

跳跳虎 寫道:
一套校服搞掂的確幾方便.但好想有多套校服,等囝囝可以著恤衫褲仔打bow呔,我諗會好得意. 我都好鍾意件校服的質地.同埋個書包夠厚幾靚,整體上都ok.

返回頂部

HI, 各位下年度祟真小朋友媽媽你好, 我女兒已經K2了, 學校由K1-K3都是同一套藍色校服, K1時我幫女兒買了一套中碼, 一套大碼, 等佢大時可以著, 現在K2下學期女兒長高非常快, 我再幫她買了一套加大碼, 這樣便有三套校服更換, 須然中碼細佐小小, 但現在SARS仍有, 所以校服要天天更換, 再加上我女兒讀全日班, 校服好容污穢, 所以最好買兩套不同SIZE.如有其他問題我再問我的.

返回頂部

‹ 上一主題|下一主題
12345678910... 95下一頁

熱門主題