用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園家長分享站
go

大埔道崇真幼稚園家長分享站 [複製鏈接]

大埔道崇真幼稚園家長分享站

如題。
本人揀選了此校上午班,讓小女就讀。同時,也計劃搬往附近地方住,不需小女長途拔涉。     

Re: 誰最後揀選大埔道崇真作自己的子女於二零零三 / 二零零四年 K1就讀的學校?請進來認識? />

PHYLLI,

本來就諗住禮賢或祟真,宜家大多數揀祟真。
[img]C:\Documents and Settings\Shirley\My Documents\My Pictures\MSN圖片 BG001

Re: 誰最後揀選大埔道崇真作自己的子女於二零零三 / 二零零四年 K1就讀的學校?請進來認識? />

cary & Phylli,

您們好!我也是在崇真與禮賢之間作最後決定,但我現在已決定我會選崇真給囡囡了。

Phylli,
您打算搬往哪裡?

返回頂部

wyl
最理想當然是崇真樓下一些洋樓,近石硤尾那兒,希望會租金較太子站那兒平。

當然要視乎租金、地方面積等,因本人供緊樓,又有請菲律賓工人,故此,以上兩點一定要顧及。你有冇好介紹呀?

返回頂部

我都係決定揀崇真的上午班給囝囝讀。
另我手頭上有幾本崇真K2的書本,但我沒有scaner,放唔到上網給你們參考。

返回頂部

Phylli,

不如諗吓太子中心吖!點解你唔索性賣咗依家層樓, 喺太子附近買個間呀? 兩邊俾錢咪好吃力囉?!

跳跳虎,

睇唔到, 你可唔可以喺呢度約莫講少少? 我好想知呀!

返回頂部

wyl:
我現在唔得閒,過幾日先話你知d書係點。

wyl 寫道:
睇唔到, 你可唔可以喺呢度約莫講少少? 我好想知呀!

返回頂部

wyl

我都想賣,奈何層樓還有我老公mother名,起碼起待......她才可以賣,等公屋又無份,因我們用了政府借八十萬元買,用了其福利。

我老公也建議看看太子中心,我們計劃三月開始去看樓。

有次我老公無意間看到街招 -- 太子中心的六百呎,只售一百一十萬元。無奈我們巳將錢花在那二手居屋,就算有,也留待供書教學,現在香港經濟,無信心買樓啦。

我們工作需要久不久調區,租樓會比較 suitable。

故此,如有相熟朋友租,租金會比較平,有否好介紹呀?各位靚媽咪。 :-x  :-x  

返回頂部

在這數月,本人發現身邊朋友的友人子女就讀崇真的幼稚園或小學,她們全也覺得不錯,我相信我們無揀錯的。     

返回頂部

Hello, all mama,

my brother's son will also attend K1 in this year, if any one have their kids in this school,pls share experience,thanks lot.

返回頂部

my son now studying in K1, his teacher said that next year will have 6 to 7 class K1 as too much babies born in year 2000.  Now only have 3 class K1 this year.

返回頂部

I have called to the school, and all am class are full and now they only take application for pm class.

返回頂部

Dear all mama:
我手頭上的課本是上年崇真K2的。他們採用教育出版社有限公司的課本。有關於節日"新年"、"清明節、復活節",關於季節的"夏天來了"、"暑假樂趣多",關於食物的"我喜愛的食物"及關於認識自己"我做得到"。另外有本"來說普通話"內裏有課文有兒歌。英文書"Learn with Fun"有課本有Activity Book。大致上是這樣,如有問題可再問我。

返回頂部

唔該哂,跳跳虎。

返回頂部

各位媽媽:
我相信以下一些資料可能大家已知到,但我都寫低給大家參考:

2003/2004 K1 於2003年9月1日開課
學費: $1,808/月 (共交10個月)
雜費: $1,600-$2,500/一學期 (已包書、簿、荼點、美勞等...)
校車: 視乎車程長短,約$400-$900。例觀塘至崇真$720/月
校服: $500-$600
書包: $90
另一些參觀or

返回頂部

phylli:
你睇左樓未?決定租那處?你現在住那處,好遠嗎?

另提供崇真幼稚園上課時間如下:
上午班 ~~ 8:45-12:00
下午班 ~~ 13:15-16:30

返回頂部

報到,我囝囝都係讀am。

但我住葵涌區,之前仲心大心細,唔知好唔好俾亞仔去咁遠讀書,後來問過校車司機,只係需要8:15在樓下上車,而其他dream school都無望。最後都可以決定la.

請多多指教。

返回頂部

鴨媽:
住葵涌區咁遠!但8:15上車趕唔趕到?我住順利附近都要8:10上車.係呢車費幾多$?

返回頂部

個司機講係02-03年的時間及價錢, 無記錯大約$750要8:15上車, 佢話上車時間03-04年可能有少少更改, 但價錢就唔會有變!  

其實葵涌同觀塘,往深水

返回頂部

鴨媽,
您好!好開心囡囡又多個同學仔喇!

返回頂部

‹ 上一主題|下一主題
12345678910... 95下一頁

熱門主題