用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 THINK 4月頭要交校服同書薄費...
go

THINK 4月頭要交校服同書薄費... [複製鏈接]

教育局唔係有指引唔可以係5月前收咩?

[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]
   2    0    0    0

回覆:bearonweb 的帖子

要放位都要3月中前通知学校。

bearonweb 發表於 14-2-27 08:51
教育局唔係有指引唔可以係5月前收咩?
請參考另一關於英藝的帖. 很多媽媽已打到教育局投訴. 妳可以聯同其他Think媽媽做同樣事.

乜家下間間學校都咁既,不過又確係太多家長一人hold幾個位既惡果...

回覆:新人物 的帖子

重有,佢以前要5月交學費,亦唔得!

回覆:THINK 4月頭要交校服同書薄費...

其實think 係好學校,不過有offer既家長又想等埋Victoria / st cat / LH先,如果唔留think只等呢幾間咁難考又太唔穩陣了!

如果以後可以統一時間出result 就好喇!

回覆 lulumelody 的帖子

咁學費跟教育局規定應幾時交?

引用:其實think+係好學校,不過有offer既家長又

原帖由 smallman37 於 14-02-27 發表
其實think 係好學校,不過有offer既家長又想等埋Victoria / st cat / LH先,如果唔留think只等呢幾間咁難考 ...
對,我只留位think,很有可能讀,但仍在st catherine, victoria 等競爭大學校中努力中。。。但3月中要決定讀有些困難,result 未出。。。怕自动扣了學費

回覆:ThanksGod0112 的帖子

其實好似開學前—個月,不过最好問敎育處,總知冇咁早。我當時六月尾通知唔讀,去過教育處投訴,佢地才退錢!

引用:其實好似開學前—個月,不过最好問敎育處,

原帖由 lulumelody 於 14-02-27 發表
其實好似開學前—個月,不过最好問敎育處,總知冇咁早。我當時六月尾通知唔讀,去過教育處投訴,佢地才退錢 ...
thank u your advice.

一人一信SEND去教育局[email protected]

如果你哋放個位出黎,我唔同你爭st cat,LH ar!

咁JA係仲洗唔洗交??

我都好掙扎, 老公唔想阿女讀 THINK, 因為偏貴, 所但我又鍾意依間。但多數都係會放棄THINK, 多數會打去學校放位, 唉, 好心痛, 無理由俾佢過數, 等多幾個月搏老公改變主意。(好似得THINK 係要自動轉賬咁"辣")

我都試下send email去教局,大家都一齊行動先有用,Thanks

引用:乜家下間間學校都咁既,不過又確係太多家長

原帖由 新人物 於 14-02-27 發表
乜家下間間學校都咁既,不過又確係太多家長一人hold幾個位既惡果...
其實我相信冇父母想使幾千蚊hold 住哂啲學位,作為父母,梗係希望搵到間最適合小朋友既學校,你買件衫,都想行多幾間啦。宜家情況就好似,你行完h &m ,唔理你最後買唔買,都要比訂,如果唔係就賣比第二個。

剛收到教育局何小姐電話,學校會於5月2日先收取書薄校服等費用,而學費因為教育局準許學校於開學前3個月收取(PN 8月開學,即5月可收), 因此學費仍會在5月8日過數.
有關安排何小姐話學校會於黎緊既星期六家長會公佈
^^

引用:剛收到教育局何小姐電話,學校會於5月2日先

原帖由 bearonweb 於 14-02-28 發表
剛收到教育局何小姐電話,學校會於5月2日先收取書薄校服等費用,而學費因為教育局準許學校於開學前3個月收取 ...
thx so much!

引用:剛收到教育局何小姐電話,學校會於5月2日先

原帖由 bearonweb 於 14-02-28 發表
剛收到教育局何小姐電話,學校會於5月2日先收取書薄校服等費用,而學費因為教育局準許學校於開學前3個月收取 ...
big thx. big thx  甘可以等埋3,4月result.

good news..thanks...

‹ 上一主題|下一主題