用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2月in左思博嘅媽媽有消息未?
樓主: ssshk
go

2月in左思博嘅媽媽有消息未? [複製鏈接]

引用:Quote:prisca126+發表於+14-3-7+08:37+或者

原帖由 parrot1208 於 14-03-07 發表
加油! 唔好放棄呀!! 如喜歡學校寫求位信呀。
下個星期4開始交留位費, 應該會有人放棄學位的。good luck !! ...
多謝各位支持

引用:Quote:原帖由+yansing+於+14-03-07+發表我

原帖由 prisca126 於 14-03-07 發表
或者我地同老師唔合眼緣,應該係我樣衰
傻啦,唔好咁講,有時面試一陣間真係睇唔到啲咩,真係睇眼緣都未定。

你係上10點定11點班架?我上11點的

[img align=left]http://img.photobucket.com/albums/v653/justinejustine/.jpg[/img]

prisca126 發表於 14-3-7 08:37

唔好咁講啦﹗好似其他jm 咁講,應該好多人放棄學位,所以遲d 實有位既...
加油﹗唔好灰心呀~~

引用:Quote:原帖由+prisca126+於+14-03-07+發表

原帖由 丁丁aunty 於 14-03-07 發表
傻啦,唔好咁講,有時面試一陣間真係睇唔到啲咩,真係睇眼緣都未定。

你係上10點定11點班架?我上11點的
我上開10點,我應該要到5月份先再返

恭喜晒得左既媽媽同waiting 既媽媽....

我仲未收到信, 睇怕都無架啦~

笑左~~ 我有上pg, 有去簡介會, 都係waiting, 可能樣衰過你

Pg 我都係返10點果班, in 果位老師仲話我小朋友熟口熟面 ~~

咁係咪interview , 考小朋友, 冇乜問家長果d都係waiting ?

回覆:2月in左思博嘅媽媽有消息未?

我都係唔知衰咩, bb同老師玩積木玩得好開心, 仲讚bb著得好靚仔, 又話佢好得意! 我都好積極咁問左佢幾個問題, 如師生比例,  中英文比重等等, 老師係笑晒口行出黎, 真係唔知收生指標係乜

回覆:Erica小白兔 的帖子

我都有去簡介會但一樣waiting

natalieay 發表於 14-3-7 10:07
我都係唔知衰咩, bb同老師玩積木玩得好開心, 仲讚bb著得好靚仔, 又話佢好得意! 我都好積極咁問左佢幾個問題 ...

嘩, 你問甘多野都係waiting ? 我咩都無問, 睇怕都係reject我

回覆:s'we 的帖子

可能就係覺得我多野問覺得我煩掛

回覆 natalieay 的帖子

哈哈, 唔係呀? 甘我咩都無問, 所以仲未收到信

你仲有無其他offer ?

s'we 發表於 14-3-7 10:16
嘩, 你問甘多野都係waiting ? 我咩都無問, 睇怕都係reject我
覆唔到你點評呀, 唯有係呢度覆~~~

我覺得大b好多選擇, 有得揀都未必會take risk揀讀呢間完全無升小reference o既新校, 同埋5月份開始要造校服收學費, 到時hold好多位o既家長都迫住要作出選擇, 果段時間會放番好多waiting出o黎

你未收到信, 不如直接打去學校問下, 我相信過o左咁多日佢o地應該會肯答你結果!!
[img align=left]http://img.photobucket.com/albums/v653/justinejustine/.jpg[/img]

引用:Quote:prisca126+發表於+14-3-7+08:37+或者

原帖由 Erica小白兔 於 14-03-07 發表
笑左~~ 我有上pg, 有去簡介會, 都係waiting, 可能樣衰過你Pg 我都係返10點果班, in 果位老師仲話 ...
hihi 你都係上10點? 我係孖女媽媽呀

回覆 丁丁aunty 的帖子

thanks for your reply

係喎, 大b會選有reference既學校多d ...

唉, 都係個句啦, 如果唔要早d放d位出黎, 唔洗大家甘擔心會好d啦~

題外話, 你會直上k1嗎 ?

相忍下先~ 係咪孖b媽媽呀? 咁我應該樣衰過你

prisca126 發表於 14-3-7 10:54
hihi 你都係上10點? 我係孖女媽媽呀

你兩個都waiting? 可能衰太細 或太得意

s'we 發表於 14-3-7 10:56
回覆 丁丁aunty 的帖子

thanks for your reply
呢間係我最心儀o既n班學校, 但提到k1問題, 因為我唔係住荃灣區, 如果k1有心儀又係番自己區o既學校收, 我會再諗下轉唔轉走, 因為近對小朋友好o的......但如果佢係思博番得開開心心的話, 到時都未必忍心要佢走, 所以都要留番遲o的開o左學後先決定了~~

s'we  ic... :)  發表於 14-3-7 11:09

引用:Quote:prisca126+發表於+14-3-7+10:54+hihi

原帖由 Erica小白兔 於 14-03-07 發表
你兩個都waiting? 可能衰太細 或太得意
係2個都waiting...
係,應該係衰係佢地太得意

s'we  太得意就唔收...過份 , wakakakaka  發表於 14-3-7 11:10

回覆:s'we 的帖子

有1個, 但好遠, 近九龍塘...冇offer都係要讀呢間架啦

回覆:prisca126 的帖子

係呀, 就係兩樣都衰囉, 又得意又係11月細b

‹ 上一主題|下一主題