用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2月in左思博嘅媽媽有消息未?
樓主: ssshk
go

2月in左思博嘅媽媽有消息未? [複製鏈接]

丁丁aunty 發表於 14-3-6 15:49
我收到信啦, pm offer呀..........真係好開心, 因為我表號後, 成18x, 終於都有一間鐘意o既學校俾offer, 開 ...

恭喜晒!!

引用:Quote:丁丁aunty+發表於+14-3-6+15:49+我收

原帖由 parrot1208 於 14-03-06 發表
恭喜晒!!
多謝你呀!

[img align=left]http://img.photobucket.com/albums/v653/justinejustine/.jpg[/img]

Waiting

回覆:2月in左思博嘅媽媽有消息未?

終於有pm offer...好開心,都算係阿女18個月既生日禮物

恭喜哂咁多位!我都係第一次被心儀學校收了好開心,當係bb歳半禮物,希望bb返得開心

No. 13X, waiting

恭喜有offer嘅小朋友!!
10x都係waiting, 面試當日老師又完全冇考小朋友,又冇問我好多多問題,完全唔知衰咩

s'we  會唔會因為超細B?  發表於 14-3-6 23:59

點解我仲未收到信。。。我都係2月22日in gaaa

題外話,唔知學校會唔會幫小朋友戒片呢

引用:題外話,唔知學校會唔會幫小朋友戒片呢 +

原帖由 ssshk 於 14-03-06 發表
題外話,唔知學校會唔會幫小朋友戒片呢
N班會幫戒片架

回覆 prisca126 的帖子

prisca126 我都係一樣,唔知衰乜你係咪上下午班都排㗎?係邊度可睇到編號ga?

引用:回覆+prisca126+的帖子 prisca126+我都係

原帖由 Erica小白兔 於 14-03-06 發表
回覆 prisca126 的帖子

prisca126 我都係一樣,唔知衰乜你係咪上下午班都排㗎?係邊度可睇到編 ...
信封左下角落位

回覆 Erica小白兔 的帖子

係呀!佢有問我介唔介意下午,我話唔介意。個籌係第一次寄信叫你去聽簡介會時,寫了在信封面。我都冇留意,於是我面試當天有問我幾號

都係waiting,  interview時我話pm 都ok,  我9月女b, 但我無聽簡介會, 就係因為咁?

引用:回覆+Erica小白兔+的帖子 係呀!佢有問我

原帖由 prisca126 於 14-03-07 發表
回覆 Erica小白兔 的帖子

係呀!佢有問我介唔介意下午,我話唔介意。個籌係第一次寄信叫你去聽簡介會時, ...
我都好意外你排得咁前會去左waitlist,因為你形容當日面試內容同我差唔多。

你聽日仲會繼續上堂嗎?如果真係好喜歡呢間學校不如寫求位信啦,呢間係新校,相信黎緊5月正式注册時會有好多大B放棄學位。

s'we  想問點解會多大b放棄呢?  發表於 14-3-7 09:37
[img align=left]http://img.photobucket.com/albums/v653/justinejustine/.jpg[/img]

引用:都係waiting,++interview時我話pm+都ok,++

原帖由 ilovewife 於 14-03-07 發表
都係waiting,  interview時我話pm 都ok,  我9月女b, 但我無聽簡介會, 就係因為咁? ...
唔係太了解佢收生嘅要求,有人聽左簡介會加上堂都無收到

引用:Quote:原帖由+prisca126+於+14-03-07+發表

原帖由 丁丁aunty 於 14-03-07 發表
我都好意外你排得咁前會去左waitlist,因為你形容當日面試內容同我差唔多。

你聽日仲會繼續上堂嗎?如果真 ...
會試下求位,我3-4月有大部分時間都有事帶唔到bb上堂,所以停咗冇返。希望唔會因為尼個原因啦!
我覺得唔係因為超細b問題,學校預得1/4學額俾細b,就唔會介意BB係邊個月份(我覺得)

引用:都係waiting,++interview時我話pm+都ok,++

原帖由 ilovewife 於 14-03-07 發表
都係waiting,  interview時我話pm 都ok,  我9月女b, 但我無聽簡介會, 就係因為咁? ...
我都無去聽簡介會,因為阿女發燒,我諗應該唔係呢個原因既。會唔會係唔同老師有唔同標準呢?我都覺得那日佢考既野好少,問我地都係問左少少,好似無5分鐘就攪掂。

引用:Quote:原帖由+ilovewife+於+14-03-07+發表

原帖由 yansing 於 14-03-07 發表
我都無去聽簡介會,因為阿女發燒,我諗應該唔係呢個原因既。會唔會係唔同老師有唔同標準呢?我都覺得那日佢 ...
或者我地同老師唔合眼緣,應該係我樣衰

prisca126 發表於 14-3-7 08:37
或者我地同老師唔合眼緣,應該係我樣衰

加油! 唔好放棄呀!! 如喜歡學校寫求位信呀。
下個星期4開始交留位費, 應該會有人放棄學位的。good luck !!!
‹ 上一主題|下一主題