用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2月in左思博嘅媽媽有消息未?
go

2月in左思博嘅媽媽有消息未? [複製鏈接]

細b in完思博,等消息中,好似等約一星期,有冇媽媽收到消息了?
P.S.當日都考左小朋友幾多嘢,以為問家長多

1    0    0    0

ssshk 發表於 14-2-26 14:18
細b in完思博,等消息中,好似等約一星期,有冇媽媽收到消息了?
P.S.當日都考左小朋友幾多嘢,以為問家長 ...

請問考 d 咩 ?

我哋就主要問家長,基本上都無乜問過小朋友喎

老師話一星期內會有消息, 我都等到好心急, 希望有好消息啦~~~~

大家有無上pg? 排o既表號前嗎?
[img align=left]http://img.photobucket.com/albums/v653/justinejustine/.jpg[/img]

可否分享下考d 咩?

回覆:2月in左思博嘅媽媽有消息未?

我冇上pg呢

都玩左幾樣玩具、指住bb張相問吓係邊個之類

引用:老師話一星期內會有消息,+我都等到好心急,+

原帖由 丁丁aunty 於 14-02-26 發表
老師話一星期內會有消息, 我都等到好心急, 希望有好消息啦~~~~

大家有無上pg? 排o既表號前嗎? ...
你地有上pg嗎?

希望大家都有好消息~

引用:Quote:原帖由+丁丁aunty+於+14-02-26+發表

原帖由 ssshk 於 14-02-26 發表
你地有上pg嗎?
我有上緊,因為表號一百尾,希望用個pg搭夠,好擔心上完得隻吉

[img align=left]http://img.photobucket.com/albums/v653/justinejustine/.jpg[/img]

我個細B 22/2去IN, 完全無考過小朋友野, 只係問家長野, 我覺得咁樣無了解過小朋友係咪適合,所以佢收我都吾會讀.

我都係上星期in 完, 等緊消息

唔知係咪下星期有消息

我有上pg, 10x號, 完全冇考BB, 問家長的問題也很簡單:bb有冇食物敏感?平日邊個湊?對學校/返學期望?that's all. 跟住問我對學校有咩唔了解想問。感覺好似跟本唔會收,只是例行要interview咁。
原本上咗pg後對學校和老師印象都不錯,但in完反而覺得學校有啲求其...

聽你地甘講, 我覺得佢地係咪無晒位, 但大家交左表, 佢又要in, 所以今次都係問媽媽多過小朋友??  

甘樣, 我覺得唔收機會大好多....

我係FB見1月初in個批也是一星期後收到offer。
另外,有啲1-9月B原本係waiting, 2月中收到offer。
我諗我地下星期一會收到信!

會唔會係pg學生唔駛in小朋友因為佢地已經識嗰d小朋友?我囡上星期in嗰時考好多野。。砌呢樣,入嗰樣,都攪咗幾個字。反而問家長只係幾條簡單問題。我個囡推哂d野落地

tropicanna 發表於 14-2-28 13:20
會唔會係pg學生唔駛in小朋友因為佢地已經識嗰d小朋友?我囡上星期in嗰時考好多野。。砌呢樣,入嗰樣,都攪 ...

不是,我同班的pg小朋友(相同出生月份)有被考,但面試的老師不同。

prisca126 發表於 14-2-28 13:58
不是,我同班的pg小朋友(相同出生月份)有被考,但面試的老師不同。
係呀, 睇面試果位老師係咩style o架咋......

除左睇面試表現,學校好似幾重視個籌號?

‹ 上一主題|下一主題