用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 請問可唔可以話我知, 咩係phonics kids?
go

請問可唔可以話我知, 咩係phonics kids? [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問可唔可以話我知, 咩係phonics kids?

簽名被屏蔽

Re: 請問可唔可以話我知, 咩係phonics kids?

PLS CHECK

http://www.gc.hk/index_topic.php?did=8018&didpath=/11879/8018  

Re: 請問可唔可以話我知, 咩係phonics kids?

[size=small]你可以去他們總代理的網頁內看看www.megaidea.com.hk 或http://book.ewbook.com/product.asp?pd_type=5&temp_id=或www.gc.hk,有試聽和試睇

產 品 詳 細 介 紹

英語的學習需要大量的聽力輸入,在學習英語拼讀之前,

大量的聽和小寫字型的辨認,都是學習拼讀必要的預備工作。

希望透過本書輕鬆的唸謠帶唱、可愛的插畫及字母的塗塗畫畫,

讓孩子快樂地奠下學習拼讀的良好基礎。

透過本系列拼讀工具書,自然而然的學習拼讀英文單字,

尤其是子音+母音+子音 (CVC) 的單字,都能試著讓孩子拼讀,

孩子能見字讀音的字數可累積至150個單字左右。

讓我們一起引領孩子快樂地進入英語閱讀之門!

1.  The Alphabet  認識字母

讓孩子在學習英語拼讀之前,先練習辨認26個英文字母。

在孩子都能清楚地辨認26個字母的字型後,即可帶孩子進入子音和母音的學習。

2.  The Consonants 認識子音

利用指字母、指圖的方式唸謠,介紹21個子音代表的音,讓孩子在唸唸唱唱中輕鬆地學習。
3.  The Short Vowels  認識母音

利用指字母、指圖的方式唸謠,介紹5個母音代表的音,

在唸唸唱唱中輕鬆地學習每個母音的基本發音。
4.  Phonics Kids 動畫VCD

將平面圖片,配合聲音影像結合,所製作的字母拼讀動畫VCD。

利用動畫對孩子的吸引力,加上生動活潑的學習內容,

讓孩子藉由視覺、聽覺平行輸入,潛移默化,自然學習。

click入--有試聽和試睇

BabyChristy,

phonics kids 的確好,最重要好易用,你可以打電話去gc 22433911 問下鄭太點用,佢好熟o架 ,我地係第另外個topic講過好多關於依套o野架啦....

我都買o左就來一年,我個仔都識鬼晒啦,記注買o個陣問gc鄭太要個張ABC海報,係送架,不過你買PHONICS KIDS實送比你,張海報可以係上面用白板筆寫字,一面大階一面細階,如果唔怕厚面皮,叫佢送兩張比你呀!d顏色好colorful.....
[size=medium] phonics demo www.gc.hk

請問適合幾大的小孩學習呢??

calamus,

無話幾大o既, 當個仔聽就ok啦,我個仔1歲半左右我就買比佢聽同睇vcd,點鬼知佢兩歲就識晒26個字母o既發音啦...家陣緊係留返比個妹聽啦, 我個女21朝大都聽緊,佢幾時識咪幾時啦...唔知係咪胎教開始聽,因為咁個女成日都係到ee ur ur,我真係覺得佢好似成日都係到唱歌咁....你個bb幾大呀?

3個月咯, 佢而家聽緊莫扎特

calamus,

當歌仔聽我諗無壞o既,不過遲d亦都得......三個月開始ee oo....好得意啦! 我個妹妹都快滿月啦....   
‹ 上一主題|下一主題