用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 善德一問
go

善德一問 [複製鏈接]

請問自行是否所有科目都要B或以上才有機會面試? 如果其中一科閒科如視藝C了, 是否一定冇機會?

請過來人指教.
謝謝!

0    0    0    0

回覆:heiheibbchu 的帖子

引用:請問自行是否所有科目都要B或以上才有機會

原帖由 heiheibbchu 於 14-02-16 發表
請問自行是否所有科目都要B或以上才有機會面試? 如果其中一科閒科如視藝C了, 是否一定冇機會?

請過來人指 ...
善德見晒的,放心

dobbybabie 發表於 14-2-16 19:07
善德見晒的,放心

真的嗎?  因為我見佢學校網頁指明要 "中, 英, 數," 其中一科要有A, 其他科要B或以上. 要符合資格才有機會面試.

因為呀囡現在 5 年級上學期, 視藝C了, 如果冇得見, 又吾想浪費機會.

引用:Quote:dobbybabie+發表於+14-2-16+19:07+善

原帖由 heiheibbchu 於 14-02-16 發表
真的嗎?  因為我見佢學校網頁指明要 "中, 英, 數," 其中一科要有A, 其他科要B或以上. 要符合資格才有機會 ...
應該没問題,善德都是擇優而録啫,那是最低要求,剛達標也是陪跑(例中A,英B,數B,常A)去到呈分試,個個都搏晒命咁,個個都四條A的啦。趁離呈分試仲有两三個月,俾你女去劃下画,因為視艺都很重要的,有小朋友都因視爇而跌Band。

回覆 dobbybabie 的帖子

真要加把勁!

Thank you!

回覆 heiheibbchu 的帖子

想問你,你小朋友另外一間報甚麼學校?

趙華 發表於 14-2-17 14:47
回覆 heiheibbchu 的帖子

想問你,你小朋友另外一間報甚麼學校?

今年只是五年班, 未要報住. 要等2次呈分試後, 先會作實.
‹ 上一主題|下一主題