用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好似話有間幼稚園一出世就要讀名......
go

好似話有間幼稚園一出世就要讀名...... [複製鏈接]

好似話有間幼稚園一出世就要讀名......

係唔係叫救世軍?

係邊架?

有咩好?

Re: 好似話有間幼稚園一出世就要讀名......

Yes, 救世軍幼兒園, 但係其實最後好多人無讀, 實有位, 我個囡一歲時報, No 110, 以為會無位, 最後好多人無讀, they call me to enroll.  But I reject finally.

好誇張呀!
而家世生率低, 唔知會否好些呢?

視孚邊一間救世軍, bb一歲多d時報荃灣個間, 睇來05年都無機會, 而家讀緊另外一間救世軍, 都唔錯

happybibi ,

其實我都想知好唔好呀!  教育程度如何呀,

其實呢度有好多救世軍媽咪, 佢地都發表了不少對救世軍幼兒園的看法, 你可以参考佢地以前的留言.

總括來說, 我和老公都好滿意, bb成熟不少, 學ge野比我地預期多.  程度方面, bb而家讀緊n1(04年9月開始), 我之前同我同事傾過(佢兩個bb都係讀sc), 發覺bb學緊ge課程, 同sc k1差不多.  不過kam, 可能去到n2, 會重複n1的課程, 呢樣我都唔係十分肯定.  你可以問下其他媽咪.

happybibi,

真係唔該晒! 請問sc k1, kam是乜嘢呀   

SC stands for St. Catherine (國際英文幼稚園)
‹ 上一主題|下一主題