用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 真心為你的agent
go

真心為你的agent

有那間agent是真心為你的?是否不同agent會代理不同的學校. 所以只會不停介紹那幾間呢?

回覆:florence852 的帖子

其實有幾類的 有一些因為學校的佣金會特別推你去一些學校 有一些會幫你評估成績能力等再推薦 可能會先收一個費用
我知道有2個agent 比較不錯 跟得又貼 最重要連入學之後都有跟

最好還是自己做資料看中那間都可以直接問學校 如果真的需要本地agent 幫忙再問拿聯絡資料

回覆 florence852 的帖子

我會選擇細間D既agent, 但最緊要溝通到, 因為agent通常會幫你一直跟進小朋友在英國的情況, 如果同個agent溝通吾到, 或者吾helpful既agent真係幾煩痳.

我之前試過搵AA 同大地查詢, AA個consultant 係咁話我個囡成績吾夠好, 又無乜特殊技能, 話佢只可以報5/600百名後的學校. 連我想試高少少, 佢都係咁話我試都只係哂時間...雖然我囡成績一般, (Band 1英文中學全級考約2/3)  但都有權試下掛.
大地就成日問非所答, 成日帶我遊花園, 可能係佢地生意太忙,or我囡成績吾夠Top, 佢無心機幫我做.

之後親戚介紹的細agent, 我反而覺得溝通舒服好多, 而且都係同檥報個D學校, 跟得好貼. 起碼細心分析我囡的情況, 俾D合理既意見俾我. 現在我囡已選正5間學校. 正準備考其中3間.

anglo-chinese  good! 我覺得最近要agent 有溝通,不要一味推你選擇你不想去的學校  發表於 14-1-25 17:57