用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cath PN Interview
樓主: Panbb
go

St Cath PN Interview   [複製鏈接]

回覆:St Cath PN Interview

其實個程幾悶,但老師都好有耐性,因有小朋友吾肯出去,也回頭再問!

小女in 英文,兩個net, 好有耐性, 會慢慢問&因應小朋友情況調節深淺

引用:Quote:原帖由+namgor+於+14-02-21+發表其实

原帖由 konew720 於 14-02-21 發表
我果group好多都肯坐定定,又有反應喎。亦有一個唔肯坐定定,因為俾其他野吸引左,但對個老師冇反應。

...
其實正常間間都鍾意座定定既小朋友 當我仔bb時去任何playgroup所有老師都會提你一定要培養座定定 你諗下 當一班20人 個個都座唔定 老師點睇 有得揀正常都揀座定定!

回覆:breadbb 的帖子

完全認同,所以SC 一直以來,都要d坐定定又乖,肯聽老師話,而樣子又醒目嘅小朋友!

不過唔係咁易叫佢坐定,唔通鬧咩=_=

我個組個net好nice但個Chinese 老師全程黑面,我覺得佢嚇親d小朋友。叫人跟著佢笑,唱happy happy ....點跟,佢個樣黑過鑊撈。有大部分都唔識答佢問題,佢個様再唔耐煩d

我個囡嗰group, 開頭唱太陽伯伯,個個都好專心聽,之後老師要佢地逐個逐個出去拎餅乾、水、包放喺不同顏色嘅碟裡面,仲會問佢地拎住嗰樣係咩黎要答,呢part亞囡又肯自己出去拎又肯答又放得啱顏色碟 ( 已經好安慰 ) , 之後講熊仔故事,一路亞囡坐定定全程好專心咁聽故事,最後老師逐個小朋友問故事裡面嘅圖畫係咩,亞囡又答到花同魚。不論結果如何,亞囡昨日表現我已經收曬貨
但係等候時間,我就忘記左比亞囡泊好椅子,我一手就抱起左佢

Y仔今早發燒,尿片漏尿,冇緣嘞

引用:我個囡嗰group,+開頭唱太陽伯伯,個個都好

原帖由 MKBB1108 於 14-02-22 發表
我個囡嗰group, 開頭唱太陽伯伯,個個都好專心聽,之後老師要佢地逐個逐個出去拎餅乾、水、包放喺不同顏色 ...
勁!

係咪所有group in 成功嘅小朋友都會要2nd in?

引用:Quote:kissobaby+發表於+14-2-22+13:05+我

原帖由 emmanna 於 14-02-22 發表
Your group has one NET and one Chinese???? what language did you choose?
I chose English....the Chinese speaks English ....however her ascent is 好做作。haha

回覆:emmanna 的帖子

不過佢中國人樣,都可以係Net

吓,等候時間都計架?阿仔係等候時間周圍走,我又係到的時候一手就抱起左佢,因怕佢唔係入課室....

回覆 emmanna 的帖子

No forth question, Just the four questions stated.

回覆 ctlmama 的帖子

ctlmama,如你有這通告,可否pm我?因今天去in時遲到了,幸好有得in,謝謝

回覆 MKBB1108 的帖子

You were so lucky..the teacher asked about fish or bread..老師point at the 青蛙..問我個女咩lei..i did not teach her 青蛙 before..so she kept silent..but the children next to us is asking Flower or bread..which my daughter will knows..too bad she was selected by frog..

回覆 Bonbonita 的帖子

Did not put the chair back 一D都唔出奇...個老師走過來..point at us..你..你..你入房..her attitude is a bit shocked to me..係幾無禮貌個隻..i just hold my daugther's and ask her to go into the room together. Forgot to ask her to put back the chair to
‹ 上一主題|下一主題