用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cath PN Interview
樓主: Panbb
go

St Cath PN Interview   [複製鏈接]

回覆:brrbaby2007 的帖子

唔係 佢似in完

PN 係唔係直升k1 架?

回覆 小gra 的帖子

Yes ah, some kids did not sit long and some stand on chair in my group... its difficult to control as they are so small.. good luck to u...

回覆:St Cath PN Interview

其实佢地仲意坐定定or活潑有反应(但坐唔定)既学生?

引用:其实佢地仲意坐定定or活潑有反应(但坐唔定)

原帖由 namgor 於 14-02-21 發表
應該係鐘意無童真嘅學生(要坐定定兼有反應) 其實真係違反常理。。。

引用:Quote:原帖由+ktlytton+於+14-02-21+發表係

原帖由 nicamchan 於 14-02-21 發表
要3月頭上學校網頁睇吓有無2nd in,會公布申請編號
請問2nd in 係咪in 家長,吾係再in 小朋友呱

引用:Quote:原帖由+namgor+於+14-02-21+發表其实

原帖由 sakbbjaijai 於 14-02-21 發表
應該係鐘意無童真嘅學生(要坐定定兼有反應) 其實真係違反常理。。。

...
咪係。。小朋友活潑四圍走其实好正常。。

引用:其实佢地仲意坐定定or活潑有反应(但坐唔定)

原帖由 namgor 於 14-02-21 發表
我果group好多都肯坐定定,又有反應喎。亦有一個唔肯坐定定,因為俾其他野吸引左,但對個老師冇反應。

回覆:konew720 的帖子

咁似講緊我個囡嘅我個囡就係成group之中唯一一個行黎行去,又攞老師枱面D野,跑完個圈發現班房有廚房玩具,連餅都唔攞,自己玩。。。

引用:咁似講緊我個囡嘅我個囡就係成group之中唯

原帖由 HoBHoB 於 14-02-21 發表
咁似講緊我個囡嘅我個囡就係成group之中唯一一個行黎行去,又攞老師枱面D野,跑完個圈發現班房有廚 ...
我Group果個係仔仔。個媽媽好緊張,基本上冇坐過係自己個位度。
不過學校俾問卷我地填,應該係唔想我地involve太多係interview,由得小朋友自由發揮。

sakbbjaijai 發表於 14-2-21 18:20

笑左...HAHAHAHAA

我諗我個女衰左喇, 因為佢阿媽, 我, 實在忍唔住o係後面提水....

引用:Quote:原帖由+nicamchan+於+14-02-21+發表

原帖由 mlbidbid 於 14-02-21 發表
請問2nd in 係咪in 家長,吾係再in 小朋友呱
2nd in in大人or細路就唔知,因為我都未in過。但張通告寫明2nd in要父母2人一同出席.

回覆:Panbb 的帖子

Vgcxdsddf

引用:+本帖最後由+emmanna+於+14-2-21+21:21+編

原帖由 emmanna 於 14-02-21 發表

had English interview Thurs morning....
well done!!! i think your chance is quite high! Is your daughter 大B?

回覆:emmanna 的帖子

Yes, I agree with u, SC interview was boring

請問大家有冇面試時即埸派發有関公佈成績的通告?可否影相給我知道詳情?因當時大混亂,老師沒有給我,我又不知道有,到現在看到大家留言才知道有張通告。

回覆:St Cath PN Interview

我諗我囝係全group最大(11年11月),全程可以坐定,佢坐旁邊比分個老師隔離,即係每次都最尾一個先答問題。其實考嘅野佢全部都識,顔色果part全部人都做唔到,前一個唔識我囝仲指住個紅色籃提水。但係到佢出去,由於佢已經睇左7個小朋友做咩,老師未比order佢已經好快噤揀左佢自己鐘意的鴨仔放入黃色籃,但老師唔係叫佢扲鴨仔.......

佢有跟老師跑,跑完自己坐返埋位。之後睇故事書問動物名,得佢一個有答。其間太悶轉頭過黎同我傾計,問我"點解冇劉老師嘅"(佢返緊pn的老師),比分老師望過黎望左佢一陣,可能見佢識講野(因其他人全部未識講)

阿囝不嬲都係識都未必肯做,尋曰表現已經好好,淨係全程唔離位已好叻,所以收唔收唔重要了,最重要係我比佢做超大b的決定係正確的!

引用:我諗我囝係全group最大(11年11月),全程

原帖由 Jupiter 於 14-02-22 發表
我諗我囝係全group最大(11年11月),全程可以坐定,佢坐旁邊比分個老師隔離,即係每次都最尾一個先答問題 ...
應同,因為我囝囝都係超大B(11年12月)!!我覺得始終係俾做超細B好

‹ 上一主題|下一主題