用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 嘉諾撒(新蒲崗)及保良局何壽南
樓主: Katrina@Chan
go

嘉諾撒(新蒲崗)及保良局何壽南 [複製鏈接]

回覆:嘉諾撒(新蒲崗)及保良局何壽南

引用:Quote:Katrina@Chan+發表於+14-1-22+09:14+

原帖由 hkpapa852 於 14-01-22 發表
呢2間唔同區喎?

Net 45: 嘉諾撒(新蒲崗)
我囡囡今年讀緊K1, 家住43網,到佢小一排位時,仲可唔可以揀何壽南?

回覆 patsylau 的帖子

個時應該無得揀何壽南啦
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

我個女今年 k2,家住43網,  今年9月 k3報小學, 大抽獎時何壽南是否還是43網呢?

janiceau88 發表於 14-4-28 10:43
我個女今年 k2,家住43網,  今年9月 k3報小學, 大抽獎時何壽南是否還是43網呢?
9月份報自行係邊區無關係, 大抽獎係2015年1月先報:

根據學校資料:
http://www.plkhsn.edu.hk/mainpage/aschool/aschoollife/1213life/Jan/20130122_newschool/index.htm

2015年就會係34網, 所以有可能大抽獎已經無得揀.

不如打去學校問下
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

吾該晒

樓主,你C6係舊生,梗係揀返何小啦,首名子女+父母畢業,總共25分,實入呀....
更何況何小都唔差呀....諗下六年後升中,又有保一,又可以九龍城校網,諗起都開心呀....

小妮子 發表於 14-6-12 14:39
樓主,你C6係舊生,梗係揀返何小啦,首名子女+父母畢業,總共25分,實入呀....
更何況何小都唔差呀....諗下六年 ...

首名子女+適齡的兒童=15分,
父母畢業+適齡的兒童=20分,
首名子女 不能與 父母畢業 同時享用。

回覆 2boba 的帖子

係呀,可能我記錯左....thx....
不過20分都夠入何小.....

小妮子 發表於 14-6-12 15:13

係呀,可能我記錯左....thx....
其實樓主上年十一月已經自行入咗何壽南!

哦,係呀,我冇留意添.....
嘻嘻,我自己都係呀,上年十一月都入左....

我派位入左
‹ 上一主題|下一主題