用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SWCS VS Think International
go

SWCS VS Think International [複製鏈接]

Which is better?

1    0    0    0

回覆:SWCS VS Think International

SWCS 不是IB,而think是行IB但又有程分試

回覆:SWCS VS Think International

SWCS係咪一間新校?

SWCS上年新開, 又貴 ($55,000 一年), 有乜吸引?

如果係happy school都有其吸引力,新校咪博易尐入囉,最緊要睇教學理念,師資,名校都係由新校打拼返黎架啦!
近年小一競爭好大,真係要好好了解下每間學校先得

SWCS系咪Small World? 系的話,國際學校果邊有d舊文講得好詳細。

引用:SWCS系咪Small+World?+系的話,國際學校果

原帖由 Jane1983 於 14-01-21 發表
SWCS系咪Small World? 系的話,國際學校果邊有d舊文講得好詳細。
Seems that SWCS is under YMCA, ICA is the affiliated primary school of SWCK.

引用:Quote:原帖由+Jane1983+於+14-01-21+發表SW

原帖由 caramom 於 14-01-21 發表
Seems that SWCS is under YMCA, ICA is the affiliated primary school of SWCK.
Kindly advise what ICA and SWCK stand for. Thanks!

引用:Quote:原帖由+caramom+於+14-01-21+發表See

原帖由 Jingle-Bell 於 14-01-21 發表
Kindly advise what ICA and SWCK stand for. Thanks!
ICA = Island Christian Academy; SWCK = Small World Christian Kindergarten

引用:Quote:原帖由+Jingle-Bell+於+14-01-21+發

原帖由 caramom 於 14-01-21 發表
ICA = Island Christian Academy; SWCK = Small World Christian Kindergarten
Many thanks for your explanation!

呢兩間都收左我仔...我都頭大緊諗邊間..

回覆 shirleen 的帖子

我個仔讀緊THINK,老師無心機教,校長成日黑面,RECEPTION無禮貌,成日SELL我轉讀全日制

lawrainbow 發表於 14-10-24 18:57
回覆 shirleen 的帖子

我個仔讀緊THINK,老師無心機教,校長成日黑面,RECEPTION無禮貌,成日SELL我轉讀全日制 ...

回覆 elizatyy 的帖子

我個仔讀馬鞍山 THINK,成日SELL我轉讀全日制

我個仔2歲時,老師話呀仔仲有BB,叫呀仔去上言語治療

我話:帶呀仔去健康院

老師話:唔好去健康院,因為健康院排期慢,我地學校有一間合作開,做得好好,$500/,要上10,即係$5000

最後我去左健康院,好快就有期比我,一個月內就有期比我

健康院話:呀仔係正常,言語無問題

呀仔3歲時

老師說:其實你係出面報咁多興趣班,計番D價錢,同我地全日制價錢差唔多,點解唔選擇我地既全日制?

我無選擇轉全日,之後學校都有繼續SELL我轉全日,我無理會

今年9,學校通告講,如果小孩在K2學期尾考試唔合格,就唔適合繼續係原校升K3,建議轉校

最近10,學校帶學生出去參觀房屋署,走失左2個學生,一男一女,兩小孩企在馬鐵站,男孩有哭,女孩無哭,有位路過的婆婆發現,看見小孩的校服,就帶小孩回學校,交番比老師

我已揾定其他學校,K3會轉校

我們揀了 SWCS 做大仔

lawrainbow 發表於 14-11-1 17:11

我個仔讀馬鞍山 THINK,成日SELL我轉讀全日制 我個仔2歲時,老師話呀仔仲有BB話,叫呀 ...
好差喎

引用:回覆+elizatyy+的帖子 我個仔讀馬鞍山+THI

原帖由 lawrainbow 於 14-11-01 發表

我個仔讀馬鞍山 THINK,成日SELL我轉讀全日制 我個仔2歲時,老師話呀仔仲有BB話,叫呀 ...
我阿女讀了4年MOS THINK,完全冇你講的問題,所有同學的父母都很滿意學校。其實好多人鐘意讀全日班,我覺得英文project班教得十分好。我女的同學有D讀半日,未聽過學校迫佢哋讀全日。

回覆 茄子 的帖子

可能係我唔好彩,發生了在我身上
‹ 上一主題|下一主題