用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 hkama 請指教,band 2 生 黃大仙區,點排位 ...
樓主: lovelysky
go

hkama 請指教,band 2 生 黃大仙區,點排位 [複製鏈接]

回覆 dubbies 的帖子

唔好意思,你是否該校學生家長,可否講清楚1d

回覆:lovelysky 的帖子

不是家長 但補習補過多位孔仙洲學生, 據上年dse 中六生講英文成績一般 而呢一兩年英文科要求上升 以前中一會出生字直轉過去式有5,6分 今年變左考多幾個文法 同平時生字教深左 多左要學生背字 不過講谷 未到保棠咁多補課

回覆 opclk 的帖子

胡兆熾 是怎樣的學校? 其實有問過老師,文理話好谷,驚呀仔好辛苦喎。呢度d人講胡兆熾都是band2學校,唔知博佢好嗎,其實我都喜歡何官,但我相信好難,現在希望匯基收佢,因為佢鐘意呢間學校。好擔心,求大家幫忙再俾意見啦。

引用:回覆+khmama+的帖子 冇,+計名次是點計,

原帖由 lovelysky 於 14-01-15 發表
回覆 khmama 的帖子

冇, 計名次是點計,共188 人,是否分3份,1-60 band 2a,61-120 band 2b,121-188 ba ...
啊呢位爸爸,你的思想都好混亂。全級188人,分band1,band2,band3。一般自己估1/3分開band1,band2,band3。但如果你唔確定,可致電班主任查詢清楚。始終學校才有第一手的資料,無理由連你小朋友企哪條隊都唔講的。

[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

回覆 lovelysky 的帖子

匯基係指石峽尾定順利? 如果順利都好強同谷
仲有而家學校話幾少功課都好其實都谷多左, 只尋求少功課同關懷勁難有

引用:回覆+opclk+的帖子 胡兆熾+是怎樣的學校?+

原帖由 lovelysky 於 14-01-16 發表

胡兆熾 是怎樣的學校? 其實有問過老師,文理話好谷,驚呀仔好辛苦喎。呢度d人講胡兆熾 ...
我小朋友正讀文理(九龍)中一,分班试後被编去語文能力較好的班别,佢話不感到学校好谷及有壓力,只是間中有背默及小测。
去年自行我選1)文理 2)培敦

引用:回覆+opclk+的帖子 另一間我想進取d,但要

原帖由 lovelysky 於 14-01-16 發表

另一間我想進取d,但要關愛學校,因囝囝太baby,又細粒,所以唔選男校,我心意1間係培 ...
你上網尋找“關愛校園“,就會揾到你心目中嘅關愛學校.

回覆 bebird 的帖子

Hi, 請問老師有冇愛心???

回覆 khmama 的帖子

謝謝各位, 特別 hkmama & hkbaba

引用:回覆+bebird+的帖子 Hi,+請問老師有冇愛心

原帖由 lovelysky 於 14-01-18 發表

Hi, 請問老師有冇愛心???
我小朋友話大部分都ok。

我兒是九龍城區band2中至尾,自行想報黄大仙區文理,ok嗎?急!!!

引用:回覆+bebird+的帖子 我兒是九龍城區band2

原帖由 cheungyanching 於 14-01-19 發表
同意樓上opclk所說。
上年在選校時,班主任也没有告知我小朋友屬band幾,只提議大概五間中学校風好的,於是我来BK爬文,看這些中学banding,她又說: 若進取的可選文理。博唔博?!

如果女仔,揀聖母書院、成績學風及風氣可以嗎?
‹ 上一主題|下一主題