用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 下學期離開一條龍,返回LH
go

下學期離開一條龍,返回LH [複製鏈接]

之前Pn讀LH, k1入左龍校,覺得唔岩,再考返入去,下學期終於可以返番LH, 超感恩,感謝主,仲有LH 既校長,原來好有人情味架,讚讚讚,各LH家長,加油啊
   14    0    0    1

借問邊間龍校?

fredachowct 發表於 14-1-14 14:31
之前Pn讀LH, k1入左龍校,覺得唔岩,再考返入去,下學期終於可以返番LH, 超感恩,感謝主,仲有LH 既校長, ...

乜佢地竟然可有位俾你返

回覆:下學期離開一條龍,返回LH

間龍校讀得好唔開心?適應唔到?唔夠谷/太谷?咩原因離開?

fredachowct 發表於 14-1-14 14:31
之前Pn讀LH, k1入左龍校,覺得唔岩,再考返入去,下學期終於可以返番LH, 超感恩,感謝主,仲有LH 既校長, ...

男仔龍校得民生培正,由LH過去肯定很不慣

但也想提醒下今年揾小一已勁難,幾年后只有更難
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

回覆:Cutemom0808 的帖子

有人下學期退學就call我地去interview,幾個小朋友自己入去in

回覆:brrbaby2007 的帖子

明白架,作左最壞打算都接受到就ok

有人辭官歸故里 , 有人漏夜趕科場
你好有勇氣呀, 加油!

回覆:tam_bb 的帖子

唔谷,唔係唔開心,係開心既,其實冇話好唔好,適唔適合先岩,因為full time mom可以俾多啲時間仔仔啫

learning habitat.

Which campus by the way?

樓主你真係超好彩,咁都入得返
沒有最好嘅學校,只有最適合小朋友嘅學校

happy for you! LH is a very good school. i am also struggling between LH and dragon for next year's K1.

樓主,我睇見你個post唔知點解好感動。。。對我而言,LH 真係一間值得我為佢放棄龍校嘅好學校,而你呢個case亦證明學校有人情味。加油呀,我哋同屆小一再努力

引用:Quote:fredachowct+發表於+14-1-14+14:31+

原帖由 brrbaby2007 於 14-01-14 發表
男仔龍校得民生培正,由LH過去肯定很不慣
其實如果一直同學校家校合作,跟LH嘅課程考直資成績應該唔太差,再唔係叩門應該都有信心嘅

sbux 發表於 14-1-14 18:03
其實如果一直同學校家校合作,跟LH嘅課程考直資成績應該唔太差,再唔係叩門應該都有信心嘅

...
絕對同意,今年嘅小朋友都考得唔錯

引用:之前Pn讀LH,+k1入左龍校,覺得唔岩,再考返

原帖由 fredachowct 於 14-01-14 發表
恭喜恭喜,樓主能為小朋友找到合適的學校。可以開開心心過農曆年呀

sbux 發表於 14-1-14 18:03

...
男仔dragon選擇少,日后的確有機會揾到更好學校
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

回覆:brrbaby2007 的帖子

仲有,Lh近我屋企,自己湊返學放學方便好多

回覆:victoryu19 的帖子

海帆校

‹ 上一主題|下一主題