用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 NET 14 北角蘇浙和砲台山聖米迦勒小學, 大家點揀? ...
go

NET 14 北角蘇浙和砲台山聖米迦勒小學, 大家點揀? [複製鏈接]

囡囡係蘇浙幼稚園生已獲取錄小一,有幸自行派到砲米, 有個細佬跟尾(非蘇浙幼稚園生), 想問下大家會點揀??
   0    0    0    0
bettywtleung

想問吓你最喜歡砲米什麼?

回覆:bettywtleung 的帖子

佢地派位都好好,家長話14網
派張祝珊地最多。見張祝珊網頁http://www.ccsc.edu.hk/doc/sspaps.pdf都係甘寫。

回覆:meloeskie2 的帖子

一來近屋企,二來聽說呢間升中派位好。

回覆:NET 14 北角蘇浙和砲台山聖米迦勒小學, 大家點揀

如果有弟妹, 選官津小學就不用煩

不知道你囡囡有沒有考其他直資或私小, 如果有, 你也應該知道競爭劇烈

回覆:NET 14 北角蘇浙和砲台山聖米迦勒小學, 大家點揀

不過蘇浙小學的升中派位成績真是很好

其實都難揀!

引用:如果有弟妹,+選官津小學就不用煩 不知道你

原帖由 sweethoho 於 14-01-14 發表
如果有弟妹, 選官津小學就不用煩

不知道你囡囡有沒有考其他直資或私小, 如果有, 你也應該知道競 ...
報咗但無去到考了,但我都知今年好誇張,所以我覺得選官津會穏陣點,另外就係唔洗錢,真係好吸引!
蘇浙最大嘅優點就係學習語文環境好好,所以真係好難取捨。

引用:Quote:原帖由+sweethoho+於+14-01-14+發表

原帖由 bettywtleung 於 14-01-14 發表
報咗但無去到考了,但我都知今年好誇張,所以我覺得選官津會穏陣點,另外就係唔洗錢,真係好吸引!
蘇浙最 ...
明白明白!
我情況和你相同, 但沒有弟妹跟尾!
但我們最後選了津小!

bettywtleung 發表於 14-1-14 01:51
一來近屋企,二來聽說呢間升中派位好。
近屋企真係幾重要架,話哂讀6年,妹妹又係必收生!

不過聽聞蘇浙都收番好多弟妹既,同埋學術好強,升中派位真係唔錯!

其實兩間都是好學校, 不過一間要付學費!

‹ 上一主題|下一主題