用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 課程深,如小朋友跟唔上,奌算?
樓主: jjnetnet
go

York 課程深,如小朋友跟唔上,奌算? [複製鏈接]

回覆:cherryird 的帖子

根德園唔會咁樣既。

引用:「聽講」比有線播出來,話做到小朋友喊的幼

原帖由 fion_yinyin 於 14-01-16 發表
「聽講」比有線播出來,話做到小朋友喊的幼稚園,就係york。
下……york 不是返學返得好開心咩?

一係轉校,一係迫個小朋友去做,無辦法架喎......

回覆:York 課程深,如小朋友跟唔上,奌算

不是york

回覆:York 課程深,如小朋友跟唔上,奌算?

Z or L字頭?

引用:「聽講」比有線播出來,話做到小朋友喊的幼

原帖由 fion_yinyin 於 14-01-16 發表
「聽講」比有線播出來,話做到小朋友喊的幼稚園,就係york。
有冇媽媽知道係邊間呢?

回覆:York 課程深,如小朋友跟唔上,奌算

又有d「聽講」的post 抹黑york, 真陰公!
那個媽媽是我家姐大學同學的妹妹。不過唔開校名啦!只是肯定唔係york 啦!

引用:又有d「聽講」的post+抹黑york,+真陰公!

原帖由 dazkit 於 14-01-18 發表
又有d「聽講」的post 抹黑york, 真陰公!
那個媽媽是我家姐大學同學的妹妹。不過唔開校名啦!只是肯定唔係y ...
可以pm 我邊間學校嗎?

回覆:York 課程深,如小朋友跟唔上,奌算?

唔使擔心,我姪仔就快四歳一句說話都唔識講讀緊York,唔見佢吃力喎

引用:唔使擔心,我姪仔就快四歳一句說話都唔識講

原帖由 chichiho 於 14-01-18 發表
唔使擔心,我姪仔就快四歳一句說話都唔識講讀緊York,唔見佢吃力喎
請問York 老師有冇投訴或冷落小朋友?

回覆:chichiho 的帖子

小朋友讀邊間校舍?

小女現讀小一,K2k3讀YORK,番學開心英文好,佢唔算就叻,但YORK教到佢英文認讀能力和串字能力都好好,英文功課幾深,但無電視講果間甘誇張,老師有愛心,佢番學無壓力,我認為YORK都幾好,唯一不好中文寫字執不夠嚴,上左小一我主力要,執番好中文寫字筆畫,反而佢英文教高一年佢輕鬆應付無問題。

回覆 貓太太 的帖子

非常贊同! 我女兒現就讀York International K.1, 每天上學很開心. 最令我驚訝的是她的Listening好好! 也很主動跟外藉老師說話完全沒有膽怯. 可能幸運還到的老師都很好.

cherryird 發表於 14-1-14 11:22
k1每日一樣功課, k2每日二樣, 已經唔係多功課的幼稚園, 我有朋友k2要做3樣功課

同埋學校教得都係比學券深 ...
請問k1 k2的功課大概是咩呢, 如果未識執筆會唔會有問題?

回覆 tonyjaababy 的帖子

Can I ask if your daughter study international or local stream? thanks

I think it is too early to teach kids how to write in PN.

回覆:fion_yinyin 的帖子

咁恐佈?!有冇link可share....?

‹ 上一主題|下一主題