用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 英藝VS約克,邊間好D??兩間都系英文幼稚園,點揀? ...
go

英藝VS約克,邊間好D??兩間都系英文幼稚園,點揀? [複製鏈接]

英藝VS約克,邊間好D??兩間都系英文幼稚園,點揀?
   1    0    0    0

回覆:yuky626 的帖子

York

回覆:英藝VS約克,邊間好D??兩間都系英文幼稚園,點揀?

Why?would u explain more, thx

chengv  同問.  發表於 14-1-13 22:17

If you target on local primary sch then York.. If you targets on international school then zenith...

Zenith 是英普,課程是為國際學校而設計嗎?以為教深一年及是谷的學校更適合local 學校,可否多給些資料供參考?我見zenith校的老師多是英美,而york反而有多印藉老師,2間師資哪間好?會否英美英文比net好些?zenith仍較新,可否多些資料供參考?thx,
又可有小朋友現在zenith在學中!較清楚內部情況?學術可以嗎?target 是local primary school!

回覆:yuky626 的帖子

英藝!

回覆:janice.y 的帖子

上網看多點評論,自然明白。

其實呢兩間係咪差唔多?

janice.y 發表於 14-1-13 10:41
Zenith 是英普,課程是為國際學校而設計嗎?以為教深一年及是谷的學校更適合local 學校,可否多給些資料供 ...
我兩間都有offer, 也想聽一些不同意見.

引用:Zenith+是英普,課程是為國際學校而設計嗎

原帖由 janice.y 於 14-01-13 發表
Zenith 是英普,課程是為國際學校而設計嗎?以為教深一年及是谷的學校更適合local 學校,可否多給些資料供 ...
係呀,我都見到york好多印籍老師,但好多家長對zenith評價負面。我都想知邊間好d。

JulieB 發表於 14-1-14 08:48
係呀,我都見到york好多印籍老師,但好多家長對zenith評價負面。我都想知邊間好d。

...
未知有沒有同時讀過兩間學校的媽媽可以分享一下.

chengv 發表於 14-1-14 16:36
未知有沒有同時讀過兩間學校的媽媽可以分享一下.

我猜想同時讀過兩間的人好少, 因為類型相近, 不會轉到另一間.

個人會選york, 只因為歷史較長. 或者憑你自己面試時的感覺去判斷哪間較適合你小朋友

noviasobb 發表於 14-1-13 00:03
York
其實我心裡都想YORK,但是都系想聽下你地意見·····

我有朋友真係兩間都讀過,佢話York好D,他們有方法教小朋友,英藝讀下PN都可以,K就唔得。

pandapa 發表於 14-1-15 18:31
我有朋友真係兩間都讀過,佢話York好D,他們有方法教小朋友,英藝讀下PN都可以,K就唔得。

...
嗯,唔該,我心都揀定左york,但系都想聽聽大家的意見

引用:Quote:noviasobb+發表於+14-1-13+00:03+Yor

原帖由 yuky626 於 14-01-15 發表
其實我心裡都想YORK,但是都系想聽下你地意見·····
我兩個offer也有,不過in完後感覺不喜歡zenith. 有讀zenith playgroup的朋友告訴我,當天幾十個net, 只有兩三個曾見過,看到校刊感覺親中,愛國是好,不過小朋友應在政治中立中成長。學費貴但升小直資成績不知道。

noviasobb 發表於 14-1-15 20:26
我兩個offer也有,不過in完後感覺不喜歡zenith. 有讀zenith playgroup的朋友告訴我,當天幾十個net, 只有兩 ...
升小成績webpage有得看.
‹ 上一主題|下一主題